Casa I în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa Ascendentului și cum ne influențează

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
pexels.com
EXCLUSIV
pexels.com

Există 12 case în harta ta natală. Zodiacul începe cu prima dintre ele și merge în sensul invers al acelor de ceasornic. Daniela Simulescu explică totul despre Casa Ascendentului, dar și despre cum te influențează sau cum te ajută să te cunoști mai bine.

 

Fiecare casă este asociată cu un set de trăsături, pornind de la sine și extinzându-se spre exterior în societate și dincolo. În momentul în care te-ai născut, planetele erau toate în semne și case specifice. Când un astrolog îți interpretează harta, ea îmbină semnificația fiecărei planete, a casei în care se află și a semnului în care se află, pentru a mapa obstacolele sau cadourile pe care le vei primi în această viață.

Când planetele vizitează o casă, ele luminează acea parte a diagramei tale și energizează trăsăturile acelei case. Astrologii folosesc casele pentru a prezice ce părți ale vieții tale vor intra în atenție și unde poți lua cele mai bune măsuri posibile. Pentru a afla mai multe despre o casă, citeşte despre semnul care este asociat cu aceasta.

Primele șase case sunt cunoscute drept „case personale”, în timp ce ultimele șase case sunt cunoscute ca fiind „case interpersonale”.

Prima casă începe zodiacul și acoperă toate primele impresii. Orice 'locuiește' în această casă te ajută să înțelegi cum te percep oamenii din jurul tău.

De asemenea, te poate ajuta să îţi explici aspectul fizic, corpul, temperamentul și abordarea generală asupra vieții. Totodată, spune şi care sunt primele impresii pe care le laşi celorlalţi, sinele, felul tău de a conduce, noi inițiative, noi începuturi.

Semnul de pe vârful sau marginea de pornire a acestei case este denumit semnul ascendent sau simplu, ascendent, care este stabilit în funcţie de ora exactă a naşterii.

Prima casă începe zodiacul și acoperă toate primele impresii. Orice 'locuiește' în această casă te ajută să înțelegi cum te percep oamenii din jurul tău.

Semnul de pe vârful sau marginea de pornire a acestei case este denumit semnul ascendent sau simplu, ascendent

Mai departe, astrologul Daniela Simulescu ne oferă propria perspectivă despre Casa 1/Ascendent. 

"În primul rând, ce este dom’le acest ascendent? Și de ce trebuie să știm data, ora și locul nașterii?

Din punct de vedere teoretic, ascendentul este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în ziua, ora și locul nașterii. Că una este să te naști la București, și alta este să te naști în Honolulu, la aceeași oră. Deci ne trebuie longitudinea, latitudinea si fusul orar.

Pământul se învârte în jurul axului propriu (nu, nu este plat cum vor unii să ne facă să credem) și în funcție de locul unde ne naștem pe această planetă, vedem o zodie la est. Zodiacul este un cerc cu cele douăsprezece semne. Cum Soarele răsare la est, cei care se nasc în momentul răsăritului, vor avea aceeași zodie cu ascendentul.

Prima casă este cea care de la care pornește toată astrograma. Este fațada ta, modul în care te percep cei din jur. Atât din punct fizic, dar și în ceea ce privește prima impresie. Ce văd ochii și ce simte sufletul. Dar atenție că prima părere nu are legătură neapărat cu nucleul personalității! Ascendentul este dat de prima respirație, este puntea ta către ceilalți. Soarele reprezintă personalitatea, Luna partea emoțională, iar Ascendentul cum alegi tu să te construiești de-a lungul vieții.

De multe ori, vei observa că Ascendentul este chiar mai important decât zodia sau poziția Soarelului în momentul nașterii."

Citește și: Există o legătură între Ascendent și viețile trecute? Dorințele rămase neîndeplinite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel