Ce comportamente toxice nu ar trebui să tolerezi într-o relație?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Ar trebui să faci constant compromisuri într-o relație toxică? Iată câteva dintre semnele comune ale acestei toxicități de care ar trebui să te ferești, pentru a-ți proteja sănătatea mintală.

Aceste comportamente toxice NU ar trebui să existe în relația ta!

Totuși, cum știi că relația a început să devină toxică? Care sunt semnele care anunță schimbarea? Este lesne de înțeles că este nevoie de două persoane pentru un tango, așa cum cei doi parteneri trebuie să facă tot ce este mai bun pentru relația în care se află.

1. Lipsa încrederii

Ai un partener care devine gelos pe lucruri neînsemnate? Se compară des cu cei din cercul tău de prieteni? Nu are încredere în tine când îi spui că ești într-un anume loc? Deși nimeni nu este perfect, dacă aceste lucruri își fac apariția des în relația ta, poate deveni sufocant și total nesănătos.

Vei fi nevoit să-ți asiguri constant partenerul de loialitatea ta. Mai mult, cui îi place să-i fie verificat zilnic telefonul sau căsuța de mesaje?

2. Sâcâiala constantă

Ești întrebat de o mie de ori pe zi unde ești și ce faci? Nu este nimic în neregulă cu vorbitul pe parcursul zilei, însă această sâcâială poate fi obositoare. Plus că, vei simți că ești tot timpul verificat. Chestionat. O relație toxică este aceea în care niciunul dintre parteneri nu se poate bucura de un spațiu personal.

3. Evitarea responsabilităților

Nu ești niciodată ajutat la treburile de zi cu zi din casă? Nu poți să-ți faci planuri de viitor cu partenerul pentru că ești mai tot timpul refuzat? Relațiile înseamnă un raport echilibrat dintre a dărui și a primi. Dacă tu oferi, dar nu ți se dă nimic în schimb, te afli într-o relație toxică. Te vei simți neiubit, neînțeles și constrâns să le faci singur pe toate.

4. Manipularea

Ai un partener care încearcă în permanență să te facă să-ți schimbi opinia? Nu este de acord cu nimic din ce spui și încearcă să-ți pună la îndoială propria judecată? Manipularea nu are ce să caute într-o relație sănătoasă și înfloritoare. Nu ai de ce să te simți mereu vinovat, pentru ceva ce nici nu ai făcut sau ai gândit.

5. Minciuna

Minciună constantă este un alt semn care ar trebui să te facă să pleci dintr-o relație toxică. Indiferent de problemele care apar, onestitatea este cheia succesului.

6. Acuzele false

Dacă ești acuzat de lucruri la care nici măcar nu te-ai gândit și nici nu ești crezut, acesta poate fi un motiv întemeiat să ieși dintr-o relație toxică. Este un comportament distructiv, care nu ajută relația cu nimic.

7. Înșelatul

Merită să te bucuri de o relație sănătoasă, lângă un partener loial. Nu meriți întrebări precum "De ce eu?", "De ce nu sunt suficient de bun?" sau "Ce îmi lipsește?" Nu este niciodată despre tine, ci despre celălalt, nu uita.

Vezi și: Relații karmice sau relații toxice? „Tot ce este toxic este al naibii de sexy, atrăgător, magnetic”. Părerea astrologului

Sursă de informare: canalul de YouTube Psych2Go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel