Ce este CONJUNCȚIA în astrologie și de ce este un aspect important între planete?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Vrei să înțelegi mai ușor anumite aspecte din astrologie? Descoperă ce este, mai exact, o conjuncție și cum ne afectează!

Poate că vrei să înțelegi ce este o „conjuncție” în astrologie. Ei bine, dincolo de semnele din zodiac sau de planete, sunt importante și aspectele. Aspectele sunt unghiuri care se formează între minimum două planete. La fel ca astrele care se poziționează una față de cealaltă. Fie că se poziționează armonios sau într-un mod tensionat, ne pot aduce tot felul de trăiri.

Merită să amintim aspectele principale în astrologie:

- Conjuncția

- Trigonul

- Sextilul

- Careul

- Opoziția

Aspectele pozitve sunt considerate trigonul și sextilul. Cele negative sunt careul și opoziția. Aspectul neutru este conjuncția.

Practic, conjuncția este aspectul în care minimum două planete sunt aliniate, când par unite pe cer. Există conjuncția la grad și conjuncția de semn. La grad este atunci când ambele planete ocupă același grad al unui semn zodiacal. De exemplu, Mercur este la 10 grade Taur și Venus tot la 10 grade Taur.

Conjuncția de semn este atunci când cele două planete se află în aceeași zodie, dar la un orb mai larg. Ce este orbul? Diferența de grade între cei doi aștri.

Totodată, fiecare astrolog are preferințe când vine vorba despre orb. De pildă, în conjuncțiile minore, astrologul Daniela Simulescu ia în calcul un orb de 8 grade (exemplu: Soarele la 10 grade Berbec și Mercur la 18 grade Berbec). Când este vorba de conjuncțiile majore (între planetele transpersonale și transgeneraționale), aceasta lucrează cu un orb de maxim 3 grade.

Tot ea ne spune că o conjuncție este și bună și rea. Poate uni forțele a două planete, dar le poate și slăbi, deoarece nu își mai efectuează obiectivul principal.

Conform cafeastrology.com, conjuncțiile pot fi considerate și puncte oarbe. Ca un exemplu, când Soarele este în conjuncție cu Neptun, alții pot observa distincția, însă nativului ii va fi greu să facă diferența dintre simțul individualității și natura spirituală, evazivă sau circulară.

Cu siguranță, ai auzit despre conjuncțiile dintre Soare și Lună, care au loc foarte des. Însă, există conjuncții de care auzim mai rar. Soarele se poate afla în conjuncție cu Pluto sau cu Neptun doar o dată pe an. Conjuncțiile dintre Saturn și Jupiter au loc o dată la fiecare 20 de ani. 

Vezi și: Inconjuncție și recepție mutuală Mercur-Marte. Schimbări și ajustări pentru toate zodiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel