Ce este destinul? Ne controlează soarta viața?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

În general, destinul se referă la ideea că există un plan sau o "cursă" predestinată pentru fiecare dintre noi. Iată în ce fel este văzut destinul.

Destinul sau soarta reprezintă, de fapt, niște concepte filosofice și metafizice, care au fost îndelung dezbătute de gânditori și filosofi. Mulți spun că drumul nostru în viață este stabilit de o putere divină, de karma sau de alte forțe cosmice.

În timp ce unii spun că destinul este scris în stele și că viața noastră este determinată deja înainte ca ea să se întâmple, alții susțin că există și un grad al liberului arbitru, care zice că oamenii sunt capabili să își influențeze propriul destin, prin intermediul alegerilor de zi cu zi.

De asemenea, sunt și perspective intermediare, care spun că există elemente fixe ale destinului, precum nașterea și moartea, dar că avem libertatea de a alege cum ne raportam între aceste două faze principale.

Nodurile din harta ta natală spun o "poveste despre soartă și destin"

Iată o abordare mai clară:

1. Destinul este deja știut

Aceasta perspectiva susține că totul în viață este deja scris. Așadar, indiferent ce am face, viața are un curs fix și nu poate fi schimbată. Suntem doar actori, care urmează un scenariu și nu se abate de la el.

2. Destinul este o combinație între ceva stabilit și liberul arbitru

Conform acestei perspective, sunt aspecte ale vieții noastre care sunt predestinate sau determinate de circumstanțe din afară, precum data nașterii sau momentul morții. Însă există și o libertate de a face alegeri. Putem să ne influențăm modul în care ne trăim viețile.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

3. Destinul este pur și simplu o iluzie

Sunt mulți filosofi sau chiar școli de gândire care sunt de părere că acest concept de soartă sau destin este o simplă iluzie, pe care a creat-o mintea umană, în încercarea de a găsi sens într-o lume complexă și imprevizibilă. Deci, această perspectivă pornește de la ideea că totul în viață este aleatoriu.

Oricare ar fi perspectiva pe care o abordăm, soarta și destinul rămân subiecte de interes, chiar daca pot fi deschise interpretării. Deși mulți oameni se simt bine crezând că destinul lor este guvernat de o forță superioară care ne conduce viețile, alții preferă să se concentreze pe ideea că își fac destinul cu mâna lor.

Cu ce perspectivă rezonezi cel mai mult?

Poți să citești și acest articol: Numerologie: Cifra destinului tău îți dezvăluie calea pe care trebuie să o urmezi. Ce anume să eviți pentru a nu repeta lecțiile la nesfârșit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel