Ce fel de astrogramă natală ai, diurnă sau nocturnă? Acest ghid te ajută să o descoperi!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel | Dată: 10 mai 2023, 11:10 | Categorie: Recomandari
Freepik.com
Freepik.com

Dacă ai devenit deja un pasionat de astrologie, știi deja că există mult mai mult decât zodii. Avem ascendentul, Luna, precum și semnele în care se aflau celelalte planete la momentul nașterii tale. Toate acestea vor forma astrograma ta. Iată cum poți să știi dacă ai o hartă natală diurnă sau nocturnă!

Din fericire, există o modalitate foarte simplă ca să afli mai multe despre amprenta cosmică pe care o ai. În acest sens, poți afla dacă ai o astrogramă natală nocturnă sau diurnă. Desigur, acest aspect nu se leagă doar de ora nașterii tale.

Așadar, conceptul de astrogramă de zi sau de noapte, deci diurnă sau nocturnă, reprezintă un concept astrologic antic, pe care îl cunoaștem sub denumirea de sectă sau conditio.

Totodată, semnele și planetele vizibile sunt împărțite în două astfel de secte: diurne, de zi și nocturne, de noapte. Acest lucru descrie modul în care funcționează energiile în harta ta natală.

Iată ghidul pe care merită să îl cunoști!

Diurn

Care sunt planetele diurne?

Soare
Jupiter
Saturn
Mercur (este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare)

Care sunt semnele diurne?

Berbec
Gemeni
Leu
Balanţă
Săgetător
Vărsător

Care sunt casele diurne?

Casele 7 - 12

Nocturn

Care sunt  planetele nocturne?

Luna
Venus
Marte
Mercur (este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare)

Care sunt semnele nocturne?

Taur
Rac
Fecioară
Scorpion
Capricorn
Pești

Care sunt casele nocturne?

Casele 1 - 6

Deci, cum îți poți da seama dacă ai o astrogramă de zi sau de noapte?

În primul rând, caută harta natală folosind ora nașterii, data și locația într-un calculator gratuit pentru graficul natal.

Apoi, găseşte linia orizontală care începe cu semnul Ascendentului (marcat cu literele AC sau ASC) în harta natală și determină pe ce parte a orizontului se afla Soarele - sau verifică în ce casă se află fiecare planetă din astrograma ta.

Dacă Soarele se află deasupra liniei orizontului sau în casele 7, 8, 9, 10, 11 sau 12, ai o astrogramă de zi. Dacă Soarele se află sub linia orizontului sau în casele 1, 2, 3, 4, 5 sau 6, ai o astrogramă nocturnă. 

Nativii care au astrograme de zi sau diurne tind să fie mai expresivi şi mai extrovertiţi, în timp ce nativii care au astrograme de noapte sau nocturne sunt mai mult în zona emoţională receptivă a spectrului.

De fapt, într-o hartă de zi, planetele diurne (Soarele, Jupiter, Saturn și uneori Mercur) au o influență mai puternică, iar într-o hartă de noapte, domină planetele nocturne (Luna, Venus, Marte și uneori Mercur).

Verifică atent unde este poziţionată planeta Mercur în harta natală. Dacă Mercur este spre dreapta Soarelui, este diurn. Dacă este spre stânga, este nocturn.

Dacă ai o astrogramă de zi / diurnă

Ai tendința de a fi mai expresiv şi mai extrovertit. Poți să te identifici mai mult cu zodia ta și ai o abordare energică și deschisă. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai ascendentul în Leu sau când Soarele îţi "conduce" harta sau dacă Soarele, Jupiter și Saturn sunt în semne zodiacale diurne (Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător sau Vărsător).

De la astrologul Patricia Rogers aflam ca Soarele reprezintă energia noastră, forța vitală și aduce expresia semnului zodiacal în care este poziționat în momentul nașterii.

Într-o hartă natală de zi - Soarele își unește forțele cu echipa sa puternică, formată din planetele Jupiter, Saturn și Mercur. Jupiter este un „soare” în sine, deci aduce dorința de a se extinde, de a explora și de a împărtăși abundența universului.

Saturn aduce structură, disciplină și perspective realiste pentru a atinge obiectivele și a crea stabilitate. Mercur adună cunoștințe și comunică in folosul echipei, bazându-se în mare parte pe plasarea planetelor după semn și casă.

Dacă ai o astrogramă de noapte/nocturnă

Ești mai rezervat, mai emoțional și mai receptiv. Te ferești de lumina reflectoarelor și nu ești întocmai ca o carte deschisă. Poţi să rezonezi mai mult cu semnul în care se afla Luna când te-ai născut, mai ales dacă este plasat într-un semn nocturn (Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn sau Pești).

De asemenea, ai tendința de a te baza pe emoțiile tale și îţi foloseşti intuiția înainte de a face următoarea mișcare. Dacă Luna, Venus și Marte sunt, de asemenea, plasate în semne nocturne, ele pot fi surse de putere pentru tine.

Același astrolog amintit mai sus ne spune că: atunci când Soarele este plasat sub orizont într-una dintre Casele 1 până la 6, Luna preia conducerea și Echipa sa include Venus, Marte și Mercur.

Luna reprezintă lumea noastră interioară, emoții, vise și natura introspectivă și va exprima calitățile semnului zodiacal în care a fost poziționat la momentul nașterii. Venus se îmbină în mod natural cu energia feminină a Lunii și reprezintă dorințele noastre de frumusețe și de iubire.

Marte este înmuiat în Harta Nopții pentru a-și aduce pasiunile și dorințele de a atinge obiective care susțin energiile semnului în care este plasat la momentul nașterii. Mercur adună cunoștințe și comunică pentru echipă, bazându-se în mare parte pe plasarea planetelor după semn și casă.

Îți recomandăm și: Care sunt zodiile perfecționiste? Iată topul celor mai pretențioase semne din zodiac!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience