Ce ne spune un analist financiar despre importanța educației financiare? Relația cu banii vine din copilărie!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursă foto: Canal YouTube @TEDx
Sursă foto: Canal YouTube @TEDx

Laitmotivul anului 2024 la Astrosens.ro este monetizarea. Iată părerea unui analist financiar despre modul în care ne gestionăm banii!

Joshua Auten, analist și planificator financiar, a fost invitat în cadrul evenimentului TedX pentru a vorbi despre importanța educației financiare. Iată ce ne spune acesta!

”Atunci când ești educat financiar, ai fundația unei relații cu banii. Este o călătorie de învățare pe viață. Cu cât începi mai devreme, cu atât ești mai bine pregătit, deoarece educația este cu adevărat cheia succesului când vine vorba de gestionarea banilor. Îmi place să mă gândesc la relația noastră cu finanțele personale ca fiind asemănătoare cu alergatul unui marathon. Există câteva componente la acest maraton. Îmi place să gândesc la educația noastră financiară ca la pantofii noștri de alergat. Acum, nu am alergat niciodată în maraton, dar dacă ai alerga un maraton fără niciun fel de pantofi, îmi imaginez că ai fi destul de rănit în proces, nu-i așa? Acum, același lucru este valabil și în cazul banilor. Dacă nu ai avut niciodată oportunitatea de a dezvolta o relație solidă în ceea ce privește educația ta financiară personală, atunci ai putea fi grav afectat pentru că nu înțelegi cum să-ți gestionezi banii. Dar prin stabilirea unui început excelent pentru o călătorie pe viață cu banii, ai putea să te pregătești pentru mult succes. În prezent, educația financiară este oferită într-o varietate de capacități în întreaga lume, de la cursuri online la diferite cursuri predate la universități. Dar modul în care majoritatea dintre noi învățăm și începem o relație cu finanțele noastre personale vine din gospodăriile în care am crescut.”, spune analistul.

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

În zilele noastre, produsele și serviciile financiare au devenit atât de populare și atât de importante pentru societatea noastră. Gândește-te la cât de sofisticat a devenit comportamentul nostru financiar în doar câteva generații. Cu câteva generații în urmă, totul ce plăteai era în bani cash. Acum avem carduri de credit și carduri de debit, împrumuturi pentru case, împrumuturi auto, criptomonede. Fiecare are propriul său set de legi și reguli.

”O tehnică importantă de gestionare a banilor este să ai un fond de urgență, bani puși deoparte în cazul în care s-ar întâmpla ceva. De exemplu, să ne gândim la un incendiu, facturi medicale sau un accident auto. pentru a avea acei bani, acea rezervă trebuie pusă deoparte. Un studiu a indicat că 65% dintre respondenții cu o alfabetizare financiară mai mare au avut un fond de urgență în comparație cu 43% dintre respondenții cu o alfabetizare financiară mai mică. 65 la 43. Acum, acestea sunt doar două moduri și două exemple de modul în care alfabetizarea financiară ajută indivizii să ia decizii financiare mai inteligente. Deci, noi cunoaștem importanța educației financiare. Aceasta nu ne oferă doar cunoștințe inutile cum ar fi cum să scrii un cec; de fapt, ne oferă instrumentele și abilitățile necesare pentru a avea succes cu banii noștri și pentru a putea face lucruri cu adevărat extraordinare.”, completează Auten.

Vezi și TREI metode prin care poți obține ceea ce îți dorești într-o negociere 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel