Ce obiecte toxice poţi avea în casă, fără să ştii. Scapă de ele cât mai repede!

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştiai că în locuinţa ta pot fi atât de multe obiecte toxice care îţi pot pune în pericol sănătatea? De la banalele lumânări parfumate până la baterii vechi, casa ţi se poate transforma, fără să ai habar, într-un mediu neprietenos.

Există unele materiale care pot fi toxice pentru sănătate, mai ales pentru copii și pentru cei sensibili. Dacă în locuința ta se află cel puțin unul dintre următoarele obiecte, bine ar fi să scapi de ele. Casa ta trebuie să fie un spațiu sigur, curat și ordonat, așa că iată ce ar fi bine să eviți să folosești! 

Baterii tip pastilă

Telecomenzile, ceasurile și cântarele sunt alimentate de bateriile de tip buton. Aceste obiecte mici sunt utile, însă pot fi extrem de periculoase dacă sunt înghițite, deoarece bateriile conțin curent electric care provoacă arsuri, spune Kelly Johnson, toxicolog. Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt cei mai predispuși la vătămări semnificative dacă le înghit, așa că ține-le cât mai departe de ei! 

Naftalină 

Mingile de naftalină sunt obiecte pe care mulți oameni le folosesc în locuințele lor. Ele sunt utile, deoarece țin moliile și insectele la distanță, însă substanțele din compoziția lor sunt periculoase și pot cauza probleme de respirație. Ideal este să le înlocuiești cu bilele din lemn de cedru pentru dulap și sertare. Lemnul de cedru este o alternativă mult mai sănătoasă a naftalinei! 

Veselă tratată

Oricât de utile ar fi, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la tigăile și vasele anti-aderente. Potrivit lui Collen Clark: „Aceste vase de gătit conțin politetrafluoretilenă, care ajută la formarea suprafeței anti-aderente. Când tigările sunt supraîncălzite, acest strat se dezintegrează, iar substanța emite fluorocarburi. Așadar, expunerea frecventă la acești vapori chimici poate cauza slăbiciune, dificultăți de respirație și febră‟, remarcă specilistul în toxicitate, conform „Eatthis”

Potpourri decorative 

Știi acele amestecuri de flori uscate, frunze și condimente care înfrumusețează locuința și au un miros plăcut? Ei bine, specialiștii spun că aceste amestecuri pot fi dăunătoare sănătății, deoarece substanțele chimice din care sunt făcute pot provoca probleme respiratorii, iritații ale pielii și dureri de cap. 

Odorizante de cameră

Nici soluțiile de curățare chimice nu sunt deloc inofensive și pot avea efect iritant, atât pentru piele, cât și pentru căile respiratorii. Specialiștii recomandă ca, în măsura în care este posibil, să folosim produse de curățare făcute din ingrediente naturale, pe bază de bicarbonat, oțet sau lămâie. Atunci când este cazul să folosim soluții chimice pentru îndepărtarea murdăriei, este recomandat să folosim mănuși menajere și mască de protecție.

Cu ce le putem înlocui 

În loc de odorizantele de cameră chimice, putem apela la tot felul de soluții făcute în casă pentru a împrospăta atmosfera din casă. Un spray făcut din coji de portocale și apă, în care puteți adăuga câteva picături de ulei esențial este o idee excelentă. De asemenea, lavanda uscată, pe care o puteți păstra în săculeți de pânză, este eficientă atât împotriva mirosurilor neplăcute, cât și împotriva moliilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel