Ce putem face cu laptele expirat

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Ce putem face cu laptele expirat / Foto: Pexels
Ce putem face cu laptele expirat / Foto: Pexels

Află în articol ce poți face din laptele expirat.

Laptele este un produs care expiră foarte repede, iar asta îl face să intre în categoria celor mai risipite alimente, alături de fructe și legume. Din acest motiv, un lanț de supermarketuri din UK a anunțat că va renunța din februarie la data de expirare pentru o mare parte din laptele vândut și îi încurajează pe clienți să își folosească mirosul pentru a-l verifica. În cazul în care avem acasă o sticlă cu lapte și nu știm dacă acesta mai este bun, există mai multe metode prin care putem să ne dăm seama dacă mai este bun pentru consum.

”Dacă avem acasă o sticlă de lapte la care nu mai știm termenul de valabilitate, nu se mai vede sau am băut cu gura din sticlă și vrem să verificăm că laptele este încă bun, nu e încărcat cu bacterii, îi facem proba fierberii. E foarte simplu. Punem foarte puțin lapte la fiert, nici nu ne trebuie mai mult de atât. Putem vedea că nu e deloc brânzit, că laptele a rămas lichid și asta înseamnă că e bun pentru consum.”, a explicat Mădălina Cocan, cofondatorul unei fabrici de lactate, la PRO TV.

Ce putem face din laptele expirat

Atunci când luăm laptele de la magazin și acesta este încă proaspăt, nu trebuie neapărat fiert, îl putem bea așa.

”Această asumare este a producătorului, iar după această dată “expiră la”, producătorul spune că acel produs nu mai este sigur. El este cel care dă termenul de valabilitate al unui produs perisabil, cum e cazul laptelui, cărnii și toate produsele derivate din acestea, prin studii pe care acesta le efectuează și prin analize de laborator.”, a declarat Mihai Ponea, vicepreședintele ANSVSA.

Totuși, în cazul am cumpărat lapte și nu am reușit să îl consumăm până la expirare, putem face din el brânză sau chefir. Sunt sănătoase, nu au conservanți și le putem obține foarte ușor.

”Punem la încălzit laptele, stoarcem lămâie, începem să picurăm zeama de lămâie. Acum începem și separăm brânza de zer. Poate fi consumată cam în patru zile sau la congelator poate fi ținută o lună, două.”, a explicat Adrian Cocan, cofondatorul unei fabrici de lactate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel