Ce se întâmplă dacă bei zeamă de varză în fiecare zi

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
foto: Freepik
foto: Freepik

Știai că "moarea" sau zeama de varză îți poate prelungi viața?

Consumul regulat de zeamă de varză îți poate aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, potrivit emedihealth.com:

Bombă de nutrienți: Zeama de varză conține vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic și magneziu.

Sursă de antioxidanți: Varza murată conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării.

Suport pentru sistemul imunitar: Datorită conținutului ridicat de vitamina C, zeama de varză poate contribui la întărirea sistemului imunitar.

Stomac sănătos: Varza are fibre, care pot sprijini sănătatea digestivă și pot ajuta la menținerea regulată a tranzitului intestinal.

Potențial anticancerigen: Unele cercetări sugerează că substanțele fitochimice găsite în varză ar putea avea proprietăți anticancerigene.

Reducerea inflamației: Varza conține compuși antiinflamatori care pot contribui la reducerea inflamației în organism.

Menținerea sănătății inimii: Potasiul din varză poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la sănătatea generală a inimii.

Reglarea nivelului de zahăr din sânge: Fibrele din foile de varză, fie ea și murată, dar și zeama din butoiul cu varză acră pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Se crede că zeama de varză ajută și în cazul pacienților cu afecțiuni oncologice. E demonstrat științific că cei care au băut în mod regulat moare de varză s-au vindecat de cancer la stomac într-o perioadă scurtă de timp.

În ciuda acestor beneficii, excesul poate avea și efecte secundare, precum un stomac deran De asemenea, persoanele cu anujat sau creșterea tensiunii de la prea multă sare. Acolo unde există probleme medicale cum ar fi hipotiroidismul sau problema cu formarea cheagurilor de sânge ar trebui să discute cu un profesionist în domeniul sănătății înainte de a consuma în mod regulat zeama de varză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel