Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Dacă înghiți din greșeală un sâmbure de măslină, nu e cazul să te îngrijorezi, spun specialiștii. În plus, e bine să știi ce beneficii au pentru sănătate dacă utilizezi sâmburii măslinelor sub formă de pulbere.

Sâmburii de măsline nu sunt toxici, iar explicația că multe păsări și alte animale mănâncă măslinele direct din copaci poate fi un argument bun, potrivit unui studiu care arată că sâmburii sunt în principal lignină, adică o componentă majoră a lemnului, deci dacă, din greșeală, ai înghițit unul, cel mai sigur va tranzita organismul fără probleme până la eliminare.

O recomandare făcută de specialiști pentru pentru iubitorii de măsline este că acestea pot fi consumate direct din borcan sau recipientul în care au fost cumpărate, dar cel mai bine ar fi să fie clătițe sub apă rece înainte de servire, pentru a mai elimina din saramura care nu doar că vine cu un aport de sare pe care nu ți-l dorești neapărat, ci și diminuează aroma propriu-zisă.

Ce beneficii aduc sâmburii sub formă de pulbere

Pudra din sâmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, având în vedere că favorizează eliminarea toxinelor, arată sursa citată. Consumată în diferite băuturi şi salate, sau în lichide, pulberea de măsline este și un excelent ajutor pentru persoanele care au o circulație deficitară.

De asemenea, are un efect de vitalizarea a pielii. Nu trebuie decât să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol, sau îl poţi folosi pentru prepararea unor măşti naturale, combinând praful de sâmburi cu miere, iaurt, suc de lămâie şi ulei de migdale dulci. Pielea va deveni mai fină şi mai strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel