Ce trebuie SĂ FACI și ce merită SĂ EVIȚI când Mercur este retrograd

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Pe 29 decembrie 2022, Mercur și-a început retrogradarea în semnul dur al Capricornului. Va dura până pe 18 ianuarie 2023, dar efectele se vor întinde până la 11 februarie. Ca să depășim mai ușor acest aspect destul de blamat, iată câteva recomandări!

2023 începe și se termină cu Mercur retrograd în Capricorn!

Pentru că ne aflăm în plină retrogradare a lui Mercur în Capricorn, putem asista la diferite încurcături, bruiaje, anulări, reluări sau răzgândiri. Această retrogradare poate crea o mulțime de situații frustrante din care vom învăța o lecție prețioasă: aceea a răbdării.

Ce trebuie să faci când Mercur este retrograd?

Începe prin a verifica totul de două ori!

Tehnologia este des afectată în timpul retrogradării lui Mercur și am stabilit deja că putem asista la o serie de bruiaje. Pot exista nereguli pe partea de tehnologie, mailuri, telefoane sau rețele sociale, așa că în tot acest interval, verifică documentele de mai multe ori, salvează-le, ca să nu pierzi ce ai scris sau citește-le atent, să te asiguri că nu există greșeli. 

Ai grijă la comunicare!

Pe scurt, încearcă să gândești înainte să vorbești. Mercur retrograd poate să dea peste cap partea de comunicare. Asigură-te că spui ce trebuie, că nimic nu este interpretat greșit. Pot să apară și discuții, certuri sau frustrări, așa că merită să fii mai atent în domeniul comunicării și al relaționării. Poți să te simți neluat în calcul, neînțeles sau neiubit.

Fii mai atent în relațiile cu cei din jur!

Fie că vorbim despre prieteni, familie sau colegi, ar fi bine să fii mai empatic și mai răbdător în această perioadă. Retrogradarea lui Mercur poate aduce efecte negative în cercul tău social, certuri sau tot felul de neînțelegeri.

Trebuie menționat și faptul că Mercur în Capricorn este mai introvertit. E în lumea lui. Depresiv. Este posibil că mulți dintre noi să nu avem chef de prea multe discuții la debutul lui 2023. Nu lăsa discuţiile pornite de la subiecte mărunte să escaladeze.

Ce trebuie să eviți când Mercur este retrograd?

Nu te grăbi când trebuie să semnezi ceva!

Daniela Simulescu spune că trebuie să avem grijă și la tot ce înseamnă birocrație între 29 decembrie și 18 ianuarie. Mai ales că Mercur retrograd este cunoscut pentru confuzia și încurcăturile pe care le aduce pe plan administrativ. Ar fi bine să nu semnezi nimic în acest interval, dar, dacă trebuie, fii foarte atent.

Citește de mai multe ori contractele, documentele legate de credite sau alte afaceri.

Nu forța nimic!

Nu este momentul potrivit să forțezi nimic în această perioadă, pentru că nu vei obține rezultatele dorite. Ia în calcul și partea profesională. Privind din altă perspectivă Mercur retrograd în Capricorn, el își dorește să fim mai asumați pe acest plan și să nu mai visam cu ochii deschiși.

Nu încerca să le faci singur pe toate!

Încearcă să înțelegi că nu o să le poți face singur pe toate. Nu poți fi într-o mie de locuri în același timp. Deși Mercur retrograd ne învață să avem răbdare, nu o să fie ușor în această perioadă. Din acest motiv, trebuie să înveți să delegi din sarcinile pe care le ai de îndeplinit. 

Nu reveni la foști parteneri!

În perioada retrogradării lui Mercur, se pot întoarce foști parteneri. Te poţi aştepta să vezi sau să auzi de la prieteni cu care nu ai vorbit de mult timp, ori cu care ai rupt legătura. Mai mult, ne putem aştepta şi la probleme mai vechi să reapară.

Cum Mercur retrograd este despre reajustare şi rezolvarea problemelor vechi, încearcă să nu te laşi purtat de nostalgie spre aceleaşi probleme, ci să încerci să îţi clarifici aceste aspecte o dată şi pentru totdeauna.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

01-18 ianuarie: Mercur retrograd în Capricorn

21 aprilie – 15 mai: Mercur retrograd în Taur

23 august- 15 septembrie: Mercur retrograd în Fecioară

13 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024: Mercur retrograd în Capricorn

De reținut! Toate retrogradările ale lui Mercur din 2023 se vor petrece în semne de pământ. Și după cum observați, anul începe și se termină cu Mercur retrograd în Capricorn! Cu alte cuvinte, trebuie să fim mai atenți la cum ne vom ocupa de organizarea evenimentelor importante din viața noastră!

Vezi şi: Lecția lui Mercur retrograd pentru fiecare zodie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel