Ce zeitate greacă eşti în funcţie de zodie

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Arte Divinatorii
Ce zeitate greacă eşti în funcţie de zodie (sursa foto: Pixabay)
Ce zeitate greacă eşti în funcţie de zodie (sursa foto: Pixabay)

Dacă vă interesează astrologia, probabil că știți deja elementele de bază despre semnul zodiacal, cum ar fi calitățile pozitive și negative sau semnele cele mai compatibile. În zilele noastre, însă, există atât de multe elemente distractive care pot dezvălui mult mai mult trăsăturile de personalitate în funcţie de semn. Şi da, există chiar şi câte un corespondent în mitologia greacă pentru fiecare zodie. Curioşii sunt invitaţi să citească articolul! 

Oamenii au fost întotdeauna atrași de mitologie. După cum spuneam mai sus, există tot felul de articole despre ce ţi se potriveşte în funcţie de zodie, de la cristalul potrivit pentru tine, până la practica magică cea mai adecvată pentru semnul tău. Sunt distractive şi pline de curiozităţi despre personalitatea fiecărui semn, la fel ca şi acesta.

Fiecare zodie este legată de o poveste din mitologia greacă și este, de asemenea, asociată cu un zeu diferit, care seamănă cu personalitatea și comportamentul lor, notează astrologyanswers.com.

Deci, fără alte îndemnuri, continuați să citiți pentru a afla ce zeu sau zeiță greacă sunteți, pe baza semnului dvs. zodiacal!

Ce Zeu grec ești, pe baza zodiei tale?

Berbec: Ares

Primul semn al zodiacului, Berbecul, este condus de planeta Marte.

Grecii antici au fost uimiți de culoarea roșie a acestei planete și au atribuit-o lui Ares, copilul lui Zeus și Hera. Ares reprezintă focul masculin, energia și competiția, la fel ca Berbecul, care este, de asemenea, aprins și foarte competitiv.

Ares era fiul a doi dintre cei mai puternici zei din mitologia greacă, dar nu se înțelegea bine cu niciunul dintre părinți.

Era cunoscut pentru comportamentul său haotic, impulsiv și agresivitatea sa lipsită de tact. Aceste caracteristici sunt adesea atribuite celor născuți sub semnul Berbecului. Acești indivizi sunt lideri care au nevoie de stimulare mentală pentru a se simți fericiți și împliniți.

Nu au mulți prieteni, doare câţiva apropiaţi. Nativii Berbec pot fi impulsivi și încăpățânați, dar sunt, de asemenea, extrem de loiali, grijulii și îndrăzneți. Ei luptă întotdeauna pentru ceea ce iubesc și nu se tem de provocări; de aceea sunt capabili să realizeze orice își propun.

Taur: Hestia

Dacă semnul tău zodiacal este Taur, ești asociat cu Hestia, zeița virgină a vetrei și a casei.

Ea era responsabilă pentru gătitul pâinii și pregătirea meselor de familie. Hestia a fost primul copil al lui Kronos și Rea, și a fost, de asemenea, zeița flăcării şi sacrificiului și a primit o parte din fiecare sacrificiu către zei.

Taurul se leagă de Hestia în mai multe moduri: nativii născuți sub acest semn sunt grijuli, dedicați, răbdători, de susținere și loiali, la fel ca această zeiță care este adesea descrisă ca o femeie îmbrăcată în voal care ține o ramură înflorită. La fel ca zeița căldurii și a vieții de familie, Taurii exemplifică ce înseamnă să fii un prieten bun și grijuliu.

Familia este cea mai mare prioritate a acestora; protejează foarte mult membrii familiei și prietenii și sunt mereu profund implicați în problemele casnice. Acești oameni nu lipsesc niciodată la evenimente importante de familie, cum ar fi aniversări, și își amintesc zilele de naștere ale tuturor.

Gemeni: Hermes

Al treilea semn al zodiacului, Gemenii, este condus de planeta Mercur.

Mercur este numit de fapt după Hermes, mesagerul cu căști înaripate al zeilor care s-a deplasat rapid pe cer la comanda altor zei. Hermes a fost, de asemenea, zeul turmelor, al comunicării, al limbajului și al scrierii, motiv pentru care este de obicei asociat cu Gemenii sociali și vorbăreți.

Hermes a fost vestitorul și puternicul mesager personal al lui Zeus, dar el a fost și ghidul morților și a condus sufletele în lumea interlopă. Gemenii sunt ingenioși, inteligenți, fermecători și versatili, la fel ca Hermes. Pe de altă parte, pot fi, de asemenea, cu două fețe, critic și neliniștit.

Au o sete de cunoaștere și o imaginație plină de viață, făcându-i unul dintre cele mai creative semne zodiacale. Sunt înțelepți și, datorită darului lor, pot vorbi din toate domeniile câte puţin.

Rac: Artemis

Racul este adesea asociat cu una dintre cele mai înverșunate, cele mai respectate zeițe olimpice, Artemis.

Ea era zeița Lunii, planeta conducătoare a Racului, dar era cunoscută și sub numele de zeița vânătorii, a sălbăticiei, a nașterii, a virginității și a protectorului fetelor tinere. În mitologia greacă, Artemis era de obicei descrisă ca o tânără fecioară cu un arc de vânătoare și săgeți.

Era virgină și se temea de bărbați, așa că locuia în pădure și mergea doar la plimbări noaptea. Artemis este similară cu nativii născuți sub semnul Racului, care sunt, de asemenea, persoane foarte modeste, timide, extrem de emoționale, care iubesc copiii și casa lor.

Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt amabili, calmi, materni, plini de compasiune, dedicați, aspri și totuși hrănitori în același timp. Sunt foarte loiali și protectori față de casa și familia lor, astfel încât oricine se încurcă cu cei dragi lor, le va simți cu siguranță furia.

Leu: Zeus

Leul este Zeus, cel mai puternic zeu grec.

Zeus era regele zeilor și zeul cerului, vremii, destinului, soartei, regatului, legii și ordinii. Zeus era fiul cel mai mic al titanilor Kronos și Rhea. S-a căsătorit cu sora lui, zeița cerului Hera, și au avut trei copii: Ares, Hebe și Eileithyia.

Cu toate acestea, Zeus a avut și multe relații cu diferite femei, așa că a fost și tatăl multor eroi muritori, inclusiv Herakles, Elena din Troia și Perseus. Zeus a fost întotdeauna descris ca un om regal, maiestuos și matur, cu un corp atletic, barba întunecată, o coroană de frunze de măslin și un fulger în mâini.

Zeus era un zeu lipsit de griji și imprevizibil căruia îi plăcea să râdă în hohote.

Era cunoscut ca un zeu grec înțelept, corect și milostiv, dar era și ușor de mâniat. Aceste caracteristici sunt atribuite și persoanelor născute sub semnul Leului. Leii sunt mândri, egocentrişti și puțin aroganți, dar în același timp foarte înțelepți, generoși și corecți, la fel ca regele zeilor Zeus.

Fecioară: Demeter

Fecioara este legată de Demeter, zeița agriculturii, cerealelor și pâinii. În astrologie, Fecioara este adesea descrisă ca o femeie care transportă cereale, la fel ca Demeter, zeița recoltei și una dintre cele mai puternice figuri ale mitologiei grecești.

Demeter era fiica lui Kronos și Rhea și este de obicei prezentată ca o femeie matură, purtând o coroană și snopi de grâu și o torță. Numele Demeter se traduce literalmente ca „Mama Pământ”. A fost văzută ca o figură maternă, grijulie, deoarece era foarte implicată în creșterea și recoltarea alimentelor de pe Pământ.

Demeter este legată de cei născuți sub semnul Fecioarei, care sunt, de asemenea, ingenioși, muncitori, isteți și de ajutor. Pe de altă parte, pot fi predicatori, critici, anxioși și extrem de atenți, dar vor fi întotdeauna acolo pentru a ajuta un prieten care are nevoie.

Balanță: Afrodita

Cei născuți sub semnul Balanței sunt conduși de planeta Venus, care este asociată cu Afrodita, zeița iubirii, plăcerii, frumuseții și procreației.

A fost portretizată ca o femeie frumoasă însoțită de zeul înaripat al iubirii, Eros. Mulți zei credeau că frumusețea și farmecul Afroditei ar putea declanșa un război al zeilor.

Din această cauză, Zeus a căsătorit-o pe Afrodita cu Hefaistos, zeul focului şi protectorul fierarilor care era foarte urât și deformat. Cu toate acestea, în ciuda căsătoriei sale cu Hefaistos, Afrodita avea mulți iubiți, atât zei, cât și oameni.

Balanțele sunt fermecătoare, adorabile, romantice, grațioase, pline de compasiune și corecte, la fel ca Afrodita.

Se știa că această zeiță era destul de vanitoasă, ceea ce este, de asemenea, una dintre trăsăturile Balanței. Chiar dacă acești nativi sunt drăguți și fermecători, au și probleme cu găsirea partenerului potrivit în viață, la fel ca zeița frumuseții.

Scorpion: Hades

Scorpionul este asociat cu Hades (Haides), zeul morților și regele lumii interlope. Scorpionul este foarte misterios, puternic, seducător și cel mai neînțeles semn al zodiacului. Hades era cunoscut ca fiind rău și misterios, ceea ce reprezintă o neînțelegere uriașă, deoarece el era doar conducătorul lumii interlope.

La fel ca Scorpionul, a fost adesea neînțeles și a fost singurul zeu care nu și-a înșelat niciodată mireasa, arătând loialitate și angajament, care sunt unele dintre trăsăturile bine cunoscute ale Scorpionului. Hades era responsabil pentru riturile funerare și apăra dreptul persoanelor la moarte. În mitologia greacă, el a fost întotdeauna arătat ca un zeu regal cu barba întunecată.

La fel ca Scorpionul, Hades a fost intens, de încredere, pasionat și grijuliu, dar a fost, de asemenea, extrem de protector, posesiv și nu a avut milă de cei care au încercat să-i rănească pe cei dragi.

Săgetător: Dionysos

Săgetătorul se leagă direct de Dionysos, zeul vinului, plăcerii, vegetației, festivității și nebuniei. Dionysos era fiul lui Zeus și al prințesei Semele din Teba. El a fost adesea descris fie ca un tânăr feminin, cu părul lung, fie ca un bărbat mai în vârstă cu barbă.

Accesoriile sale includeau o ceașcă de băut, o coroană de iederă și thyrsos, un toiag uriaș de fenicul acoperit cu viță de vie și frunze de iederă.

La fel ca Dionysos, Săgetătorii sunt entuziaști, optimiști, cinstiți, înțelepți, filozofici, dar sunt, de asemenea, indivizi nesăbuiți, lipsiți de tact, cu sete de aventură.

Săgetătorii sunt unii dintre cei mai amuzanți oameni ai zodiacului și de aceea au de obicei mulți prieteni. Acești nativi sunt exploratori și asumaţi în luarea riscurilor la fel ca zeul vinului și, chiar dacă pot fi loiali și monogami, Săgetătorul este cunoscut pe scară largă ca semnul „burlacului”.

Capricorn: Apollo

Capricornul este un semn zodiacal care se leagă de Apollo în mai multe moduri.

Apollo era zeul muzicii, cântecului, poeziei, profeției, tirului cu arcul, vindecării și protecției tinerilor. El a fost fiul lui Zeus și Leto și a fost descris ca un tânăr frumos și fără barbă, cu o coroană de flori și ramură de lauri, arc și săgeți, un corb și o liră.

Capricornul este, de asemenea, un semn foarte priceput, artistic, hotărât și muncitor, cu o dorință nesfârșită de a-și atinge obiectivele și visele. Acești oameni au deseori un talent pentru a face muzică sau a scrie, la fel ca Apollo. Sunt nativii „populari” ai zodiei cărora le place să petreacă timp de calitate cu familia și prietenii sau să lucreze la proiecte uriașe.

Capricornii sunt foarte ambițioși și au întotdeauna ochii asupra ţintei, astfel încât prietenii care îi pot ajuta să-și sporească statutul sunt valoroşi în ochii săi.

Vărsător: Prometeu

Vărsătorul are multe asemănări cu Prometeu, zeul Titan al premeditării, căruia i s-a dat sarcina importantă de a modela omenirea din lut. Cu toate acestea, într-o zi Prometeu i-a înșelat pe zei din cea mai bună porție din masa de jertfă, luând carnea pentru a se ospăta cu omul.

Ca o pedeapsă pentru actul său rebel, regele zeilor, Zeus, a ordonat crearea Pandorei, prima femeie, pentru a livra nenorocirea în casa omului. Între timp, Prometeu a fost legat de un țăruș de pe Muntele Kaukasos, unde un vultur a fost setat să se hrănească cu ficatul său de ani de zile până când Herakles a venit în cele din urmă și a eliberat Titanul din agonia sa.

Prometeu împărtășește o mulțime de asemănări cu temperamentul Vărsătorului.

Vărsătorul este un umanitar care nu se teme să apere drepturile omului, deoarece Prometeu a iubit omenirea mai mult decât zeii olimpici. Prometeu a refuzat să sprijine monarhia și a fost un rebel și un păcălitor, la fel ca inventatorul Vărsător, care se răzvrătește împotriva autorității și se bucură de încălcarea regulilor.

Pești: Poseidon

Peștii sunt asociați cu unul dintre cei mai puternici zei ai Olimpului, Poseidon, din motive evidente. El era zeul mării, cutremurelor, inundațiilor, secetei și cailor. Poseidon era fiul lui Kronos și Rhea și, de obicei, era descris ca un bărbat matur, cu un corp musculos și barbă întunecată, ținând un trident care era o suliță de pescar cu trei brațe.

Ca conducător al mării, Poseidon a fost protectorul tuturor apelor și al marinarilor, dar a fost închinat și ca zeu al fertilității.

Poseidon era plin de bună dispoziție și instabil din fire, iar Peștii pot fi la fel uneori. Cei născuți sub semnul Peștilor sunt foarte sensibili, extrem de intuitivi și pot fi ușor supraîncărcați de mulțimi.

De aceea, uneori sunt atât de dornici să meargă într-un loc unde pot sta singuri în pace. La fel ca Peștii visători, Poseidon a fost un zeu foarte imprevizibil și, când s-a supărat, a reușit să distrugă tot ce i-a venit în cale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience