Ce zodie ești după Astrologia vedică sau siderală?

Autorul articolului: Ştefan-Eduard Poraicu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Află ce semn zodiacal ai în astrologia vedică.

În contextul astrologiei, atunci când ne gândim la zodiile noastre, primul lucru care ne vine în minte este adesea zodiacul tropical sau cel occidental. Cu toate acestea, există și o altă formă de astrologie, numită astrologie vedică sau siderală, care are o abordare diferită și oferă o perspectivă unică asupra poziției planetelor în momentul nașterii. Haideți să descoperim diferențele dintre aceste două sisteme și să aflăm cum să determinăm semnul zodiacal în astrologia vedică.

Zodiacul cu care majoritatea sunt familiare în Occident este zodiacul tropical. Acesta se bazează pe poziția Soarelui față de Pământ, în raport cu echinocțurile. În astrologia tropicală, primul semn, Berbecul, începe în momentul echinocțului de primăvară.

Astrologia vedică / siderală, pe de altă parte, se concentrează pe constelații reale. Aceasta folosește poziția exactă a stelelor pentru a determina semnele zodiacale, ceea ce înseamnă că există o "decalare" față de zodiacul tropical, datorită preciziei echinocțurilor. Această deplasare este cunoscută sub numele de ayanamsa și este în general de aproximativ 24 de grade.

Datorită acestei diferențe de aproximativ 24 de grade, este foarte posibil ca semnul tău zodiacal sideral să fie diferit de cel tropical. De exemplu, dacă ești născut pe 10 aprilie și ești Berbec în zodiacul tropical, este posibil să fii Pești în zodiacul vedic.

Pentru a determina semnul tău zodiacal în astrologia vedică, poți folosi un calculator online de astrologie vedică, sau poți consulta un astrolog vedic experimentat.

Deoarece un calendar sideral complet ar fi destul de detaliat și ar implica multe date specifice, în continuare, iată o versiune simplificată și generală pentru intrările Soarelui în semnele siderale pentru un an tipic:

Berbec: 15 aprilie - 15 mai

Taur: 15 mai - 15 iunie

Gemeni: 15 iunie - 15 iulie

Rac: 15 iulie - 15 august

Leu: 15 august - 15 septembrie

Fecioară: 15 septembrie - 15 octombrie

Balanță: 15 octombrie - 15 noiembrie

Scorpion: 15 noiembrie - 15 decembrie

Săgetător: 15 decembrie - 15 ianuarie

Capricorn: 15 ianuarie - 15 februarie

Vărsător: 15 februarie - 15 martie

Pești: 15 martie - 15 aprilie

Notă: Datele de mai sus sunt aproximative și pot varia în funcție de ayanamsa (decalajul dintre zodiacul tropical și cel sideral) utilizată și alte factori astrologici. În plus, calendarul sideral astrologic ar lua în considerare și mișcările altor planete, retrogradări, tranzite, aspecte, etc.

În timp ce semnele zodiacale în astrologia occidentală sunt adesea asociate cu anumite trăsături ale personalității și evenimente ale vieții, astrologia vedică are un sistem mai complex. Se concentrează nu numai pe semnul zodiacal, ci și pe diverse sisteme de case, aspecte planetare și "nakshatras" sau constelații lunare.

Astrologia vedică are rădăcini adânci în spiritualitatea și filosofia hindusă și, prin urmare, este mai mult decât o simplă analiză a personalității. Poate oferi introspecții profunde despre karma unei persoane, scopul vieții și direcția spirituală.

Astrologia, fie că este tropicală sau siderală, oferă o fereastră spre univers și modul în care influențele cosmice ne afectează viețile. În timp ce zodiacul tropical este mai popular în cultura occidentală, astrologia vedică adaugă un nivel suplimentar de profunzime și înțelegere. Explorând aceste diferite perspective, nu numai că aflăm mai multe despre noi înșine, dar ne extindem și orizonturile, îmbrățișând înțelepciunea și tradițiile străvechi.

Ai văzut că am publicat Horoscopul 2024 pentru TOATE zodiile? Lecții, surprize, zâmbete și bucurie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel