Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer, în Alba Iulia - VIDEO

Autorul articolului: Sorin Costache |
Data publicării:
| Categorie: Social
foto captură video Facebook
foto captură video Facebook

Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania se află la Alba Iulia. 

Pictura se află pe peretele lateral al unui bloc de peste 35 de metri înălţime, fiind realizată de Laurenţiu Alexandrescu (Irlo) printr-un proiect implementat de Asociaţia Xeo, în parteneriat cu administraţia locală şi finanţat în cadrul programului Start ONG.

Conform primarului Pleșa, este prima şi cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania. Pictura face parte din cadrul proiectului VerticART Nature și i-a ajutat pe tinerii de la Xeo să îşi împlinească o dorinţă, aceea ca Alba Iulia să respire culoare. 

"Se spune că atunci când oameni frumoşi se adună, lucruri frumoase se întâmplă. Acesta este şi cazul tinerilor de la Xeo, care au reuşit să aducă pictura murală cu vopsea purificatoare de aer şi în oraşul nostru. Începând cu ziua de ieri, găzduim în inima României, prima şi cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania. Aceasta este realizată de artistul Irlo şi face parte din cadrul proiectului VerticART Nature, finanţat prin Programul Start ONG. Acest program, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, i-a ajutat pe tinerii de la Xeo să îşi împlinească o dorinţă, aceea ca Alba Iulia să respire culoare", a transmis, miercuri, primarul Gabriel Pleşa, conform Agerpres. 

Pictura redă viziunea artistului pe tema întoarcerii vieţii urbane, sufocată de poluare şi zgomot, spre natura curată şi purificatoare.

Ea poate fi observată de la mare distanţă, inclusiv de la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Pictura a fost realizată în aproximativ o săptămână.

”Ne propunem să îmbunătățim calitatea aerului din Municipiul Alba Iulia! Acestea sunt doar câteva cadre din procesul de realizare al picturii.Stai cu ochii pe noi să fii la curent cu noutățile de #LaPicturăPictura face parte din proiectul „VerticART Nature”, finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de @kauflandromania și implementat de Asociația @actfortomorrow.ro” arată Asociația XEO, pe Facebook, acolo unde a publicat imaginile următoare: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel