Ceaiuri cu beneficii pentru siluetă. Top 3 ceaiuri organice pe care merită să le încerci

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik
Freepik

Vrei să te menții în formă și să ai o siluetă de invidiat? Pe lângă sport și o alimentație echilibrată, ai nevoie și de remediile potrivite, pentru detoxifierea organismului. De exemplu, ceaiurile sunt foarte utile pentru menținerea siluetei și oferă o varietate de beneficii, pentru un corp puternic și sănătos.

Iată care sunt ceaiurile pe care te poți baza!

1. Ceaiul verde

Ceaiul verde are un gust proaspăt și aromat, de care te vei îndrăgosti. Pe lângă aroma plăcută, consumul de ceai verde îți oferă o multitudine de beneficii. Poate să înlocuiască și cafeaua, pentru că are un efect energizant, însă este renumit îndeosebi pentru efectele antioxidante. Pe scurt, ceaiul verde îți protejează organismul de radicalii liberi, extrem de nocivi pentru sănătate.

Mai mult, ceaiul verde îți poate deveni un aliat serios, dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus. Motivele sunt simple: ceaiul verde poate să reducă absorbția de glucide și scade considerabil pofta de mâncare. Poți să bei o ceașcă de ceai verde înainte de masă sau conform recomandărilor de la medic. Nu în ultimul rând, ceaiul verde poate să combată și problemele de constipație.

2. Ceaiul negru

Originar din China, ceaiul negru este inclus în aproape orice rețetă naturistă și recomandat în orice dietă. La fel ca ceaiul verde, are un efect energizant. Încearcă să nu-l consumi seara, pentru că are teină, care favorizează concentrarea și insomnia. Ia în calcul și faptul că ceaiul negru accelerează ritmul cardiac, așa că nu-l consuma, dacă medicul nu recomandă.

Dacă nu ai contraindicații medicale, poți să servești ceai negru dimineața sau la prânz, în locul cafelei. Are valori nutriționale importante și conține fluor, iod sau uleiuri volatile, care reduc stresul și oferă energie. Te ajută să-ti menții și silueta, deoarece favorizează procesul de ardere a grăsimilor.

3. Ceai de ghimbir

Poți să consumi ceai de ghimbir dacă te confrunți cu răceli, migrene sau gripe sezoniere. Ghimbirul are și proprietăți digestive și este chiar recomandat pentru tratarea indigestiilor. Desigur, dacă te gândești la silueta ta, ceaiul de ghimbir este excelent. Previne balonarea și poate fi chiar un adjuvant pentru o digestie sănătoasă. Te scapă și de arsuri stomacale și are un efect energizant.

Din cauza că ghimbirul poate avea un gust mai picant, ai putea să adaugi în ceai fie mentă, fie lămâie, în funcție de preferințe.

Orice ceai ai alege dintre cele prezentate, toate aduc beneficii minunate pentru sănătate, dar și pentru silueta ta. Care este preferatul tău?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel