Cel mai scump diamant roz s-a vândut în 2 minute cu 34 de milioane de dolari / video

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Un diamant roz, descris drept „cel mai important diamant roz” care a apărut vreodată pe piață, s-a vândut pentru un record de 34,8 milioane de dolari în doar două minute la o licitație organizată de Sotheby’s New York, joi după-amiază.

Eternal Pink este un diamant de 10,57 carate despre care se spune că are o claritate „fără cusur”. Descoperit în 2019 la mina Damtshaa din Botswana, diamantul a fost de atunci modelat într-o tăietură pernă și încadrat într-un inel. Dincolo de calitatea sa înaltă, caracteristica sa remarcabilă este, fără îndoială, culoarea roz electrică „bubblegum”, conform IFL Science.

De obicei, diamantele devin colorate prin prezența oligoelementelor, cum ar fi borul, care conferă diamantelor o nuanță albastră. În mod ciudat, totuși, diamantele roz nu conțin oligoelemente.

„Cea mai bună explicație disponibilă astăzi este că această culoare este rezultatul stresului la nivel atomic. Diamantele se formează adânc în mantaua pământului, unde presiuni și temperaturi intens ridicate comprimă atomii de carbon într-o structură puternică de rețea cristalină. Erupțiile vulcanice puternice înlocuiesc aceste diamante și le ridică în scoarța terestră, unde pot rămâne milioane de ani înainte ca eroziunea să le aducă în căile navigabile sau să fie excavate de mineri”, a explicat Sotheby’s pe pagina lor despre Eternal Pink.

De asemenea, este excepțional de rar să găsești un diamant mai mare de 10 carate, fără alte minerale și impurități, ceea ce face Eternal Pink și mai interesant.

Nu a fost singurul obiect pe care Sotheby’s l-a scos la licitație. Un rubin din Mozambic de 55,22 de carate, cunoscut sub numele de „Estrela de Fura”, s-a vândut tot la un preț de 34,8 milioane de dolari.

Eternal Pink este considerat a fi unul dintre cele mai „importante” și atractive diamante roz din lume, dar nu este cel mai mare. În 2022, cel mai mare diamant roz brut descoperit vreodată a fost găsit în regiunea Lunda Norte din Angola. Numit „Lulo Rose”, diamantul roz are 170 de carate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel