Cel mai vechi timbru din lume, scos la licitație

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Cel mai vechi timbru din lume, scos la licitație / Foto: Pixabay
Cel mai vechi timbru din lume, scos la licitație / Foto: Pixabay

Cel mai vechi timbru din lume a fost scos la licitație. 

Cel mai vechi timbru din lume a fost scos la licitație, transmite Pro Tv. Este vorba despre așa-numitul “Penny Black”, un timbru nefolosit, care a fost tipărit în 1840, în primul lot de timbre realizate vreodată în lume.

Potrivit experților, mai există doar alte două timbre similare, ambele în posesia Muzeului Poștei Britanice. Cel care va fi scos la vânzare peste câteva săptămâni face parte din colecția unui om de afaceri britanic. Experții în filatelie estimează că timbrul va fi vândut la licitație cu peste 7 milioane de euro, cel mai mare preț plătit vreodată pentru o marcă poștală.

Încălțările sport ale lui Michael Jordan s-au vândut pentru 1,47 MILIOANE de dolari

O pereche de încălțăminte sport purtată de starul american de baschet Michael Jordan s-a vândut la licitație pentru suma record de 1,47 milioane de dolari sau 1,1 milioane de lire sterline, relatează BBC. Jordan a folosit perechea de Nike Air Ships în culorile roșu și alb în timpul primului său sezon cu Chicago Bulls în 1984.

Acesta a fost anul în care el și Nike și-au început colaborarea pentru a-și crea marca de îmbrăcăminte și încălțăminte. Prețul este cel mai mare plătit vreodată pentru încălțămintea de acest tip. Jordan este văzut de mulți experți drept cel mai bun jucător din istoria baschetului.

Jucătorul, care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei cu Chicago Bulls, a devenit o emblemă globală și a contribuit la creșterea profitului NBA în întreaga lume. Jordan, care s-a retras în 2003, devenind și primul jucător miliardar din istoria NBA.

„Acest rezultat record pentru Jordan Nike Air Ships afirmă locul lui Michael Jordan și al francizei Air Jordan în vârful pieței de pantofi sport”, a declarat Brahm Wachter, de la Sotheby’s, după licitația de duminică din Las Vegas.

Pantofii sport ce poartă semnătura starului au fost cumpărați de Nick Fiorella, un cunoscut colecționar. Înainte de licitație, se estimase că s-ar putea vinde pentru o sumă cuprinsă între 1 și 1,5 milioane de dolari. Cu toate acestea, nu sunt cei mai scumpi traineri vânduți vreodată. Recordul îi aparține rapperului Kanye West, ale cărui prototipuri Nike Air Yeezy 1 au adus 1,8 milioane de dolari printr-o vânzare privată în aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel