Cele 12 semne din zodiac. Ce trebuie să știi despre apariția lor?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
Freepik.com

Ești interesat de istoria astrologiei? Iată detalii unice despre toate semnele zodiacale!

Care sunt cele 12 semne ale zodiacului?

În timpul perioadei grecești antice, au fost stabilite cele 12 semne ale zodiacului. Cu acestea, cei mai mulți oameni sunt probabil familiarizați astăzi.

Vorbim despre:

Berbec: 21 martie-19 aprilie

Taur: 20 aprilie-20 mai

Gemeni: 21 mai-20 iunie

Rac: 21 iunie-22 iulie

Leu: 23 iulie-22 august

Fecioară: 23 august-22 septembrie

Balanță: 23 septembrie-22 octombrie

Scorpion: 23 octombrie- 21 noiembrie

Săgetător: 22 noiembrie-21 decembrie

Capricorn: 22 decembrie-19 ianuarie

Vărsător: 20 ianuarie - 18 februarie 

Pești: 19 februarie - 20 martie

Aceste semne zodiacale occidentale sau tropicale au fost numite după constelații și asociate cu date bazate pe relația aparentă dintre plasarea lor pe cer și soare.

Babilonienii împărțiseră deja zodiacul în 12 semne egale până în 1500 î.Hr, cu nume de constelații similare celor cunoscute astăzi, precum Gemenii, Leul, Cântarul (Balanța). Acestea au fost ulterior încorporate în divinația greacă.

Astronomul Ptolemeu, autor al Tetrabiblos, care a devenit o carte de bază în istoria astrologiei occidentale, a ajutat la popularizarea acestor 12 semne.

„Toată această idee că există 12 semne în zodiac -  care aveau o lățime de 30 de grade, și că Soarele se deplasa prin aceste semne în mod regulat pe parcursul anului, au fost date codificate de Ptolemeu”, a spus Odenwald pentru Times.

Chiar și cuvântul „zodiac” provine din limba greacă, dintr-un termen pentru „figură de animal sculptat”, conform Oxford English Dictionary, iar ordinea în care sunt de obicei enumerate semnele provine și din acea perioadă.

„Înapoi la vremea grecilor”, explică Odenwald, „prima zi de primăvară a început atunci când Soarele a apărut în constelația Berbec și apoi totul a fost marcat din acel moment pe parcursul anului”.

Cu toate acestea, Pământul s-a deplasat pe axa sa de atunci, un proces cunoscut sub numele de precesiune, așa că acum datele care sunt folosite pentru a marca semnele nu corespund cu adevărat constelațiilor de fundal care le dau numele semnelor lor.

De fapt, cronologia a mutat într-adevăr un semn către Occident. Asta înseamnă că datele semnelor zodiacale, bazate pe diviziunea matematică a anului, corespund practic astăzi prezenței Soarelui în constelațiile semnelor care vin înaintea lor.

Natura stabilită a semnelor este, de asemenea, motivul pentru care argumentul din 2011 al Societății Planetariului Minnesota, potrivit căruia ar trebui să existe un al 13-lea semn zodiacal, Ophiuchus, nu a dus de fapt la o mare schimbare astrologică.

„Înainte, astrologii se uitau la locul în care Soarele era relativ raportat la constelaţii, iar acestea se potriveau în general aproape exact cu semnele zodiacale definite de Ptolemeu”, spune Odenwald. „Acum astrologii își fac calculele și prognozele în funcție de locul în care planetele și Soarele sunt relative la cele 12 semne - care sunt fixe - și nu în funcție de locul în care sunt relative în constelații.”

Astrologii spun că dacă Soarele este în semnul Săgetătorului în ziua în care te-ai născut, atunci ești un Săgetător ”.

Îți recomandăm să citești și: Cum au apărut semnele zodiacale și ce trebuie să reținem din istoria astrologiei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel