Cele mai populare întrebări despre planeta Venus. Tu știi să răspunzi?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
pixabay.com
pixabay.com

Știm despre Venus că este planeta frumuseții, a iubirii și a plăcerii și că vorbește despre propria noastră atracție. Dar cât de multe cunoaștem despre planeta în sine? Află întrebările și răspunsurile pe care merită să le cunoști.

Iată cele mai cunoscute întrebări despre Venus!

1. Ce este Venus?

Ei bine, Venus este a doua planetă ca distanță față de Soare, în sistemul solar. Este situată la aproximativ 108 milioane de km de Soare și își parcurge orbita în circa 224,7 zile. Totodată, rotația în jurul propriei axe este foarte lentă. Durează 243 de zile și are loc de la Vest la Est, în sens invers față de rotația celorlalte planete.

2. Câți sateliți are Venus?

Niciunul. Dintre planetele terestre, doar Mercur și Venus nu au luni ori sateliți. Pământul are un satelit natural, Luna.

Venus nu are niciun satelit natural, iar una dintre explicațiile acestei lipse este efectul mareelor solare ce pot destabiliza sateliții mari de pe orbita plantelor terestre apropiate de Soare.

3. Cum este pe Venus?

Trebuie să știi că planeta Venus este una uscată, deci neospitalieră, compusă majoritar din gaz carbonic și produce un intens efect de seră, care ridică temperatura la suprafața ei la valori ce depășesc 450 de grade Celsius.

4. Cum este suprafața planetei Venus?

Suprafața acestei planete este plină de platouri vulcanice, aproximativ 80% cu o variație a înălțimii nu mai mare de 1 km.

5. De ce este Venus descrisă ca fiind "sora Pământului"?

Venus este una dintre cele patru planete terestre solare, în care mărimea și masa sunt asemănătoare cu cele ale Pământului. Este adesea numită “sora Pământului” sau “fratele geamăn al Pământului”.

Are un diametru cu mai puțin de 650 km decât al Pământului, iar masa este de 81,5% din cea a Terrei.

6. Cum este atmosfera planetei Venus?

Atmosfera planetei Venus este formată din 96,5% dioxid de carbon și 3,5 % azot.

7. Cât de strălucitoare este planeta Venus?

După Lună și Soare, planeta Venus este cel mai strălucitor corp ceresc care se vede pe cer.

8. Cât înseamnă o zi pe planeta Venus?

O zi pe planeta Venus durează 243 de zile pe Terra.

9. Care a fost prima sondă spațială trimisă pe Venus?

Prima sondă spațială trimisă pe Venus a fost lansată în 1961 de Rusia, însă a pierdut contactul cu baza. Dar prima sondă care a aterizat pe suprafața planetei Venus a fost Venera, la 15 decembrie 1970.

10. De ce Venus a fost adesea confundată cu un OZN?

Planeta a fost deseori confundată cu un OZN, grație strălucirii sale. Mai mult, luminozitatea este atribuită norului dens de gaz sulfuric și dioxid de carbon care reflectă lumina de la Soare.

11. Venus poartă numele cui?

Această planetă a fost denumită după zeița romană a dragostei și frumuseții, Venus. Este unica planetă denumită după o femeie.

12. Există vulcani pe Venus?

Pe suprafața lui Venus există sute de vulcani, cei mai mulți din Sistemul Solar. Unii au diametru atât de mare încât se formează torente de lavă de 5.000 km, fiind cele mai lungi din Sistemul Solar; nu se știe, încă, de ce acești vulcani sunt încă activi.

13. Au loc fulgere pe Venus?

Se pare că nava spațială “Venus Expres”, lansată de Agenția Spațială Europeană în 2005, a descoperit în 2007 că în atmosfera venusiană au loc fulgere mai des decât în cea a Pământului!

14. Se poate vedea Soarele de pe planeta Venus?

Din cauza maselor mari de nori, Soarele, Pământul sau alte corpuri cerești nu sunt vizibile de pe Venus.

15. A existat apă pe Venus?

Sunt geologi care cred că Venus a găzduit apă pe suprafața ei până în urmă cu 300 de milioane de ani. Atunci, Soarele a început să emită cantități mai mare de energie, care au făcut apa să se evapore.

Surse de informare:

http://nasa.gov 
http://space-facts.com 
http://www.planetfacts.net 

Îți recomandăm și: Încă CINCI zile cu Venus în Gemeni. De ce trebuie să țină cont următoarele PATRU zodii?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel