Cele mai puternice versete despre iubirea aproapelui din 1 Corinteni 13

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

În timpul Postului, cele mai important lucruri de care trebuie să ne curățăm sunt răutatea și supărarea. Iată ce ne spune Biblia despre iubirea față de aproapele nostru!

Prima Epistolă către Corinteni Capitolul 13 este unul dintre cele mai familiare și citate capitole din Biblie. De multe ori vei auzi pasaje din acest capitol citate la nunți datorită accentului său puternic pe iubire.

Fără iubire nu avem nimic:

Dacă vorbesc în limbile oamenilor și ale îngerilor, dar nu am iubire, am devenit un gong zgomotos sau un chimval zăngănitor. Dacă am darul profeției și cunosc toate tainele și toată știința; și dacă am tot credința, atât încât să mut munții, dar nu am iubire, nu sunt nimic. Și dacă îmi dau toată avuția să hrănesc săracii și dacă îmi dau trupul să ardă, dar nu am iubire, nu-mi folosește la nimic.” – 1 Corinteni 13:1-3.

Șaisprezece atribute ale iubirii. Apostolul Pavel descrie iubirea astfel (1 Corinteni 13:4-7):

Iubirea este răbdătoare,
Iubirea este bună,
Iubirea nu este geloasă,
Iubirea nu se laudă,
Iubirea nu este îngâmfată,
Iubirea nu se poartă necuviincios
Iubirea nu își caută interesele proprii,
Iubirea nu se mânie,
Iubirea nu ia în considerare o nedreptate suferită,
Iubirea nu se bucură de nelegiuire,
Iubirea se bucură de adevăr,
Iubirea suportă toate lucrurile,
Iubirea crede toate lucrurile,
Iubirea nădăjduiește toate lucrurile,
Iubirea îndură toate lucrurile,
Iubirea nu eșuează niciodată.

PATRU rugăciuni puternice pentru Postul Mare. Ce rostim până de Paște?

Iubirea și cele doua MARI PORUNCI

Când Iisus a fost întrebat de un fariseu care este cea mai mare poruncă în Lege, El a răspuns:

Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, și cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea mai mare și mai importantă poruncă. A doua este asemănătoare ei, ”Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți.” De aceste două porunci atârnă toată Legea și Profeții.” – Matei 22:37-40.

Fără iubire, nu avem nimic! Dumnezeu prețuiește iubirea mai presus de toate pentru că Dumnezeu ESTE iubirea.

Ioan a scris despre aceasta în prima sa epistolă:

Preaiubiților, să ne iubim unii pe alții, pentru că iubirea este de la Dumnezeu; și oricine iubește este născut din Dumnezeu și Îl cunoaște pe Dumnezeu. Cine nu iubește nu L-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire. În aceasta constă iubirea lui Dumnezeu față de noi, că Dumnezeu și-a trimis Fiul Unul Născut în lume, pentru ca noi să trăim prin El. În aceasta este iubirea, nu că noi L-am iubit pe Dumnezeu, ci El ne-a iubit pe noi și și-a trimis pe Fiul Său ca să fie ispășire pentru păcatele noastre. Preaiubiților, dacă Dumnezeu ne-a iubit astfel, noi ar trebui, de asemenea, să ne iubim unul pe altul.” – 1 Ioan 4:7-11.

Iubirea nu este una dintre cele mai importante lucruri pentru Dumnezeu, este CEL mai important lucru! Dumnezeu este iubirea, și fără iubire, este imposibil să-L satisfaci.

Apostolul Pavel a exprimat asta astfel: ”Dacă îmi dau toată avuția să hrănesc săracii și dacă îmi dau trupul să ardă, dar nu am iubire, nu-mi folosește la nimic.” – 1 Corinteni 13:1-3.

Când acționăm cu iubire, oamenii pot vedea și simt iubirea lui Dumnezeu locuind în noi. În schimb, dacă ne observăm fiind necăjiți, neîngăduitori, ținând ranchiună, trebuie să facem o pauză și să ne reorientăm asupra priorităților pe care Dumnezeu vrea să le avem. Acest lucru este valabil în vremuri bune și în vremuri de adversitate.

Atunci când înțelegem importanța iubirii și o aplicăm în viața noastră, ne comportăm diferit, așa cum apostolul Pavel a scris în prima sa scrisoare către Corinteni:

Când eram copil, vorbeam ca un copil, gândeam ca un copil, raționam ca un copil; când am devenit bărbat, am lăsat deoparte lucrurile copilărești.” - 1 Corinteni 13:11

Începe Postul Paștelui. Cum se postește și care sunt zilele cu dezlegare la pește?

Iubirea față de Dumnezeu și unul față de celălalt ne face maturi în Domnul. Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem să ne trezim în fiecare dimineață hotărâți să iubim pe alții și să-L iubim pe Dumnezeu puțin mai mult.

Atunci când facem acest lucru, vom:

Simți mai bine,
Fii mai fericiți,
Trăiți vieți mai împlinite.

Vom încheia cu următorul verset pe care să îl țineți minte, mai ales în timpul Postului:

Să strălucească lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în Ceruri.” - Matei 5:16."

Un exemplu de aritmie cu o probabilitate scăzută de complicații este aritmia sinusală, o variație obișnuită a ritmului cardiac normal, caracterizată prin alternarea unor perioade de ritm cardiac încetinit cu perioade de bătăi accelerate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel