Chorofobia. Ai putea să suferi de așa ceva fără să ştii!

Autorul articolului: Liana Ganea | Dată: 19 Martie 2023, 15:18 | Categorie: Dezvoltare personala
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ne temem în fiecare zi. Însă unele temeri pot degenera în adevărate fobii, cum este - de exemplu - chorofobia.

Se presupune că între 3% și 15% din populația globului suferă de această fobie. Fobia reprezintă o teamă intensă, ce ne acaparează total capacitatea de a acționa rațional. În plus, în afara fobiilor cauzate de lucruri și animale specifice, cum ar fi păianjeni, șerpi, viermi, înălțimi, etc. există și fobii mult mai rare, la care mulți dintre noi nu ne-am gândi niciodată! Află în continuare care sunt acestea!

Fobii rare

Datorită faptului că obiectul, sau chiar conceptul, care le declanșează poate fi rar întâlnit în viața de zi cu zi, există un anumit număr de fobii care pot fi prezente în fiecare dintre noi, fără să ne dăm seama vreodată! Altele, sunt atât de specifice, încât poate le asociem de alte stări și temeri, ignorând, astfel, o fobie serioasă. Un asemenea caz ar fi cel al fobiei de a da, sau a primi, apeluri telefonice, pe care o putem lega de anxietate socială și, cel mai probabil, ignora.

Mai există și așa-zisa „fobofobie”, adică fobia de a avea o fobie. Însă, printre toate fobiile rare și neobișnuite, poate cea mai bizară dintre ele este „chorofobia”, adică teama de dans!

Chorofobia, frica de a dansa

Cu toții ne-am confruntat cu dansul, măcar și de câteva ori în viață. De la balurile din timpul școlii și al liceului, la diferite petreceri la care am fost ca adulți, dansul este o expresie a sentimentelor pe care le avem, lăsându-ne să uităm, preț de niște clipe, de orice alte griji.

Însă, pentru cei ce suferă de chorofobie, dansul reprezintă o teamă puternică, chiar cauzându-le o stare de greață de fiecare dată când trebuie să danseze! Deși este posibil ca aceștia să creadă că doar nu le place să danseze, adevărul este că se tem profund de dans, simțind o repulsie față de acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play