Cinci curiozități despre Saturn, una dintre cele mai importante planete în astrologie. Le știai?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
Freepik.com

Cunoșteai aceste informații despre planeta Saturn?

Iată informații utile despre Saturn! 

Saturn este acel ”băiat rău” al astrologiei, profesorul dur, exigent, care vrea autenticitate, maturizare, pragmatism, cel care nu dă doi bani pe tot ce este exagerat. Vrea muncă, timp și austeritate. Îi place să pună blocaje și să ne ofere... limite. 

1. Cat de mare este Saturn?

Saturn este imens! Dintre toate planetele din sistemul nostru solar, Saturn este a doua cea mai mare planetă, după Jupiter şi este faimoasă pentru inelele spectaculoase care o înconjoară.

Pentru a înțelege cât de mare este cu adevărat, NASA spune că peste 700 de planeta de mărimea planetei Pământ ar putea încadra în interiorul planetei Saturn.

2. Putem "sta" pe Saturn?

Nu, nu poți sta pe Saturn. Saturn nu e ca Pământul, fiind compus în mare parte din gaze. Se crede chiar că ar putea pluti pe apă, grație compoziției sale.

Nu ai putea ateriza sau păşi pe planeta Saturn. Mercur, Venus, Pământ şi Marte sunt planetele terestre, ce au suprafața solidă. Mai mult, pe Saturn este un vânt foarte puternic. Cele din jurul ecuatorului pot ajunge la 1.800 de kilometri pe oră.

3. În cât timp se rotește Saturn în jurul Soarelui?

Ca toate planetele din sistemul solar, Saturn se roteşte în jurul Soarelui. Fiind atât de departe de Soare, Saturn efectuează o rotație completă în jurul Soarelui în circa 29 de ani, comparativ cu planeta noastră care face acestă rotație în doar 365 de zile (un an).

4. Saturn este singura planetă cu un sistem de inele?

Saturn nu este singura planetă din sistemul nostru solar care are un sistem de inele, însă cu siguranță sunt cele mai mari, complexe şi spectaculoase. De pe planetele.ro, aflăm că atunci când Galileo Galilei s-a uitat pentru prima oară la Saturn la începutul anilor 1600, el a crezut că este o entitate compusă din trei părți, cu o planetă pe o parte și două luni enorme pe cealaltă.

Dacă le-am putea observa de aproape, am putea să vedem că inelele lui Saturn sunt, de fapt, bucăți de gheață şi rocă. Este adevărat că unele bucăți sunt mici, având doar câțiva centimetri, în timp ce altele pot avea mărimea unui case!

5. Câte "luni" are Saturn?

Conform NASA, Saturn are 53 de Luni confirmate, la care se adaugă încă 29 care nu au fost confirmate până acum. Planeta noastră are o singură Lună, în timp ce Jupiter are 79 de sateliți naturali.

Cea mai mare se numeşte Titan şi este ceva mai mare decât planeta Mercur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel