CINCI mituri despre Mercur retrograd. Este sau nu o perioadă complicată în viața noastră?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Pe 13 decembrie, Mercur își va începe retrogradarea în semnul Capricornului, moment care stârnește îngrijorare pentru mulți. În timp, s-au răspândit numeroase mituri despre această perioadă, majoritatea dintre ele dovedindu-se a fi neadevărate. Ești curios dacă ar trebui să ne temem de ce urmează? Descoperă câteva dintre miturile despre retrogradarea lui Mercur, poate chiar unele în care și tu crezi!

Începând cu data de 13 decembrie, Mercur își va începe retrogradarea în Capricorn, urmând să rămână acolo până pe data de 23 ale aceleiași luni. După aceea, va reveni în Săgetător.

În timpul acestei perioade, se spune că deciziile importante ar putea fi influențate negativ, comunicarea devine mai complicată, călătoriile se pot complica. Oamenii își fac griji că pot apărea conflicte neașteptate în relații sau că planurile lor vor fi afectate de întârzieri și probleme tehnice. Aceste temeri legate de retrogradarea lui Mercur creează adesea o stare de precauție și atenție sporită în abordarea aspectelor cotidiene și a deciziilor importante.

Este adevărat că Mercur retrograd încetinește anumite aspecte ale vieții noastre și poate crea unele probleme, însă aduce și lecții foarte importante. De exemplu, în prima fază a retrogradării lui Mercur în Capricorn, putem învăța să fim mai serioși și să luăm decizii importante

Iată cele cinci mituri des răspândite despre Mercur retrograd!

1.  ÎNTÂLNIRILE SUNT UN DEZASTRU

S-ar putea să întâlnești pe cineva și să începi o relație mai repede decât de obicei. Acum, mitul este că te vei despărți când Mercur este retrograd. De cele mai multe ori, oamenii rămân în parteneriatele formate în acest timp. Ce se întâmplă este că amândoi nu înțeleg parteneriatul în care se află și ce îi atrage unul către celălalt. Sau alții cred că este o împerechere ciudată. Niciunul dintre voi nu va considera că relația are sens, dar iată-vă: uniți ca unul singur.

2. TE VEI ÎMPĂCA CU UN FOST PARTENER

Fostele flăcări adesea ne bântuie și reapar în timpul retrogradării din cauza faptului că Mercur se mișcă mai încet pe cer și ne gândim la trecut. Majoritatea oamenilor presupun că este un moment grozav să reînviem fantomele relațiilor trecute în acest timp. Cu toate acestea, acest lucru readuce în discuție vechile probleme și reînvie sentimentele trecute—unele dintre ele s-ar putea să nu fie bune. 

3. O DESPĂRȚIRE CARE ÎNCEPE ACUM NU VA FI PERMANENTĂ

Cu toții ne-am certat cu partenerul sau persoana de care ne simțim apropiați în timpul retrogradării lui Mercur, iar de cele mai multe ori, reușim să ne împăcăm în loc să ne despărțim, dar nu întotdeauna este cazul. În retrograd, avem momente de revizuiri și reevaluări a situațiilor și relațiilor, motiv pentru care servesc ca momente potrivite pentru a pune capăt definitiv unei relații toxice, pentru că putem vedea problemele clar când Mercur încetinește. Din păcate, sfârșiturile pot fi permanente. 

4. ESTE UN MOMENT RĂU PENTRU A ÎNCEPE UN PROIECT NOU

Viața trebuie să continue chiar dacă Mercur este retrograd. Poți cu totul să începi un proiect nou în acest moment, atât timp cât ești deschis să faci schimbări pe parcurs (ceea ce nu este neapărat o idee specifică retrogradării, ci o realitate a afacerilor și eforturilor creative). Încearcă să ai o minte deschisă și să fii flexibil cu obiectivele tale și totul va decurge bine pentru tine în final.

5. CĂLĂTORIILE VOR FI HAOTICE

Sincer, când nu sunt? În timp ce retrogradarea lui Mercur poate aduce probleme neașteptate în calea noastră, ar trebui să ne acordăm întotdeauna timp suplimentar atunci când plecăm în oraș. Lucruri neprevăzute și incontrolabile se întâmplă. Nu putem controla vremea, dar ne putem asigura că avem încă 15 minute pentru a ne organiza și a evita traficul și a nu rata zborurile sau trenurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel