Cine este Crăciuneasa, soţia lui Moş Crăciun. Se spune că i-a oferit adăpost Maicii Domnului atunci când l-a născut pe Isus

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cine este Crăciuneasa, soţia lui Moş Crăciun. Se spune că i-a oferit adăpost Maicii Domnului atunci când l-a născut pe Isus / Foto: Pixabay
Cine este Crăciuneasa, soţia lui Moş Crăciun. Se spune că i-a oferit adăpost Maicii Domnului atunci când l-a născut pe Isus / Foto: Pixabay

Află în articol cine este Crăciuneasa, soţia lui Moş Crăciun.

Crăciunul  este de departe cea mai iubită şi mai aşteptată dintre toate sărbătorile populare şi creştineşti ale românilor, și nu doar. Ziua aceasta este însoţită, în fiecare an, de multe tradiţii şi obiceiuri, iar oamenii încearcă să le păstreze cu sfințenie, deși în timp acestea s-au mai modificat.

La 25 decembrie creştinii sărbătoresc Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Oameni din lumea întreagă așteaptă cu sufletul la gură această sărbătoare. Isus Hristos a venit pe lume într-un sat liniştit, unde a sosit, la ceas de seară, Fecioara Maria - care, simţind că i-a venit sorocul să nască, a bătut la o poartă, cea a lui Moş Ajun, şi i-a cerut găzduire. Moş Ajun i-a spus că este om sărac şi a trimis-o la fratele său mai mare şi mai bogat, Moş Crăciun, conform volumului "Cartea de Crăciun" de Sorin Lavric (Editura Humanitas, 1997), relatează Agerpres.

Cine este Crăciuneasa, soţia lui Moş Crăciun

Crăciuneasa, soţia lui Moş Crăciun, era o femeie miloasă şi bună la suflet, aşa că i-a oferit adăpost Maicii Domnului, însă nu în casă, pentru că se temea de mânia lui Moş Crăciun, ci în grajdul animalelor. Acolo l-a născut Fecioara Maria pe Iisus. Când Moş Crăciun a aflat cele petrecute, s-a mâniat şi i-a tăiat mâinile soţiei, dar Fecioara Maria a făcut o minune - a pus mâinile Crăciunesei la loc, a suflat peste ele şi mâinile s-au lipit. Uimit, Moş Crăciun a înţeles minunea, iar la venirea magilor a aflat că în grajdul său s-a născut Domnul Iisus.

El s-a căit şi a cerut iertare lui Dumnezeu, devenind astfel primul creştin şi sfântul cel mai bătrân - soţul femeii care a moşit-o pe Fecioara Maria. Această minune a dus la transformarea lui Moş Crăciun într-un om blajin, plin de bunătate şi de compasiune. De atunci, sărbătoarea Crăciunului e însoţită de colinde şi mesele rituale.

Cum a apărut tradiția legată de Moș Crăciun



Tradiţia legată de Moş Crăciun, care împarte daruri copiilor cuminţi în noaptea de 24 spre 25 decembrie, a apărut în secolul al IX-lea. Imaginea lui este cea a unui bătrân îmbrăcat într-un costum roşu cu blăniţă albă pe margini, purtând cizme negre şi căciulă roşie şi având o barbă mare şi albă, notează volumul amintit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel