Cine sunt Eros și Psyche în harta natală și de ce reprezintă "dragostea" și "sufletul"

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Am ajuns și la ultimii asteroizi importanți din harta ta, pe nume Eros și Psyche. Aceștia reprezintă modul în care funcționăm în dragoste. Iată cine sunt în harta ta natală și de ce îi putem rezuma la două cuvinte simple, dar pline de însemnătate: dragostea și sufletul.

Eros este un simbol al dragostei, în timp ce Psyche reprezintă sufletul. Cei doi definesc încercările repetate prin care trece sufletul pentru a câștiga dragostea. În astrologie, asteroidul 433 Eros semnifică dragostea înflăcărată și pasiunea care ne învăluie sufletul, iar Psyche, asteroidul 16, simbolizează iubirea pură și nelimitată, din adâncul sufletului. Împreună, reprezintă dragostea și unitatea care poate să unească două suflete.

Eros, altfel cunoscut sub numele de Cupidon, era fiul lui Venus și zeul prinț al dorinței. El a sedus și s-a căsătorit cu prințesa muritoare Psyche (care se traduce prin „suflet”), dar nu i s-a dezvăluit niciodată, făcând-o să accepte să-l întâlnească doar în îmbrățișarea întunecată a nopții.

În încercările inevitabile care ar urma în relația lor, credința lui Psyche va fi testată, la fel ca și limitele lui Eros. Ca asteroizi în harta ta, aceștia vorbesc despre modurile în care operăm în dragoste. Erosul poate indica o suprasolicitare a controlului, mai ales asupra modului în care ești văzut în relație. Psyche, între timp, te face să te gândești pentru cine sau pentru ce ești dispus să faci un salt mare și când ai fost amăgit. Forțează o schimbare între arhetipurile tale de masculin și feminin, iar relaţia de cuplu ar putea prinde viață.

Eros discută și despre propria capacitate de a fi pasionali, dar și despre flacăra iubirii ce arde în interiorul nostru atunci când iubim o persoană. Arată și conexiunea pe care o avem cu celălalt, fiindcă vorbim despre Eros, un zeu al dragostei. El ne îndeamnă să atragem parteneri, înnebunește, trimite săgeți ale dragostei, întocmai ca un Cupidon veritabil și ne oferă dor, obsesie dar și dorință.

Poate să reprezinte și dragostea care unește două suflete, mai ales că este copleșitor și foarte intens. Eros aduce în atenție și intimitatea, ca un concept la nivel înalt, dar și subiectele tabu. Mai mult, amintește și de încercările prin care suntem nevoiți să trecem în amor. Nu este o dragoste fără probe, ci o iubire care duce la schimbări și transformare.

Pe de altă parte, Psyche poate reprezenta personificarea sufletului uman. În astrograma natală, atunci când există aspecte pozitive ale acestui asteroid, își face remarcată prezența iubirea pură și sensibilă, dar și înțelegerea dintre doi parteneri. Psyche cuprinde iubirea fără limite și dragostea care ne transformă sufletul și ne face mai buni.

Astrosens îți propune și: Ce reprezintă Sappho în harta ta natală și de ce face referire la abilitățile artistice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel