Combinații bizare din arta culinară. Cât de diversă și creativă este gastronomia?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Bizar
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Când ai în minte mâncarea, probabil nu te-ai gândi niciodată la aceste combinații neașteptate. Însă cineva le-a făcut. Iată care sunt cele mai bizare!

Arta culinară poate fi și plină de neprevăzut, de inovație și de creativitate. Astfel, s-a ajuns la apariția unor preparate sau combinații extrem de bizare, care ne pot face să strâmbăm din nas.

Iată câteva dintre ele!

1. Sorbetul de usturoi

Cine s-ar fi gândit la asta? Vorbim despre o combinație dintre usturoi și înghețată, care a fost experimentată de niște bucătari curajoși și ingenioși, care voiau să obțină arome inedite.

ȘAPTE rețete delicioase și rapide pe care să le încerci în perioada postului

2. Gelatină din carne și legume

Ai zice că nu e mare lucru, dar este de fapt vorba despre un desert. S-a dorit un amestec dulceag și un mix interesant de texturi și arome.

3. Pizza cu brânză și ciocolată

Poate că cei mai îndrăzneți ar spune DA unui astfel de preparat. Deși pizza cu topping dulce nu mai este atât de ciudată azi, fiindcă există pizza cu nutella, biscuiți sau banană, când adaugi și brânză sărată peste, deja vorbim despre altceva. Cu toate astea, unii au experimentat cu succes și această variantă a unuia dintre cele mai celebre mâncăruri de pe glob.

4. Sandviș cu unt de arahide, banane și bacon

Dacă de sandviș cu unt de arahide și banane ai mai auzit, ce ai spune să adaugi și niște bacon sărat și prăjit peste? Se pare că această rețetă bizară a fost inventată de însuși regele pop Elvis Presley, care a devenit populară rapid, mai ales în rândul cunoscuților sai.

Al Capone, Elvis Presley și Harry Houdini se mai află printre noi. Spiritele acestora au fost văzute!

5. Cappuccino cu bureți comestibili

Există în lume restaurante care au dorit să pregătească niște băuturi mai.. jucăușe! Pe marginea cănii umplută cu cappuccino, au adăugat bureți comestibili, care să atragă atenția clienților, în primul rând ca prezentare.

6. Sushi cu fructe

Dacă de sushi am auzit cu toții, fiind un fel de mâncare japonez tradițional, poate ne mirăm puțin de sushi care poate fi servit și ca desert. De regulă, aceste reinterpretări ale rețetei includ fructe și diferite dulciuri în loc de orez și pește. Așa au apărut sushi cu fructe sau sushi cu ciocolată.

Acestea sunt doar câteva exemple bizare din domeniul gastronomic. Iată ce a ieșit atunci când bucătarii au fost îndrăzneți și au dorit să iasă din tipare.

Tu ce alte rețete ciudate mai cunoști?

Vezi și: Cele mai ciudate trucuri de frumusețe din istorie. Ai auzit de ele?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel