Compatibilitatea pe zodii, MIT sau ADEVĂR. Daniela Simulescu DEZVĂLUIE tot ce trebuie să ştii

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari

Compatibilitatea pe zodii, mit sau adevăr. Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro, dezvăluie tot ce trebuie să ştii despre compatibilitatea astrologică.

Compatibilitatea zodiilor...

Ţin să spun că nu există! Eu, ca astrolog, sunt efectiv sătulă de ce aud, ce citesc şi ce văd despre compatibilitatea zodiilor. 

Bineînţeles, dacă mergi şi cauţi compatibilitatea după zodia ta şi a partenerului, vei găsi cu cine faci "casă bună" sau nu.

Compatibilitatea pe zodii nu există şi o spun foarte clar.

Vă puteţi uita la compatibilitatea pe zodii, are un rost. Dar ştiţi cum este compatibilitatea pe zodii? E doar litera "A" din tot abecedarul. Când vă uitaţi la zodii, vă uitaţi doar la "A".

Ştiu că vă place să citiţi, să căutaţi, să vă documentaţi când întâlniţi pe cineva, ca să ştiţi câte ceva despre acea persoană, cum reacţionează şi să spuneţi: "Aha, eşti Rac! De aia faci asta sau te comporţi aşa!" şi acea persoană să spună "Eu nu sunt chiar aşa". Păi, da! Că omul nu e doar zodia! Sunt alţi factori importanţi în compatibilitate.

Când căutaţi compatibilitatea zodiilor, puteţi găsi compatibilităţi pe element. Adică avem aer, foc, pământ şi apă. Fiecare are câte trei semne.

Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Aer: Gemeni, Balanţă, Vărsător

Apă: Rac, Scorpion, Peşti

Se spune că dacă întâlnim pe cineva care are acelaşi element ca zodia noastră, există compatibilitate. Doar că nu e adevărat! Fac pariu că mulţi dintre cei care urmăresc emisiunile mele nu sunt căsătoriţi cu oameni care fac parte din acelaşi element.

Apoi veţi citi despre zodii complementare, adică semnele opuse:

Berbec - Balanţă

Taur - Scorpion

Gemeni - Săgetător

Rac - Capricorn

Leu - Vărsător

Fecioară  - Peşti

Nici aşa nu merge câteodată. Apar apoi articole în care oamenii vor zice că astrologia minte. Nu e adevărat! Astrologia nu e despre zodii. În compatibilitatea astrologică între două persoane, eu nu mă uit la zodii. Pentru mine nu contează zodia când cunosc o persoană.

Eu sunt Berbec. Ce aţi zice voi? Că mă înţeleg bine cu zodiile de foc. Deloc! Nu relaţionez aşa cum scrie în articole cu Leii sau cu Săgetătorii. Poate cu Săgetătorii, că am ceva în astrogramă acolo. Dar în rest...

După care, ce se mai zice? Că zodiile de foc cu zodiile de apă nu se înţeleg. Pe bune? Eu am relaţionat cel mai bine cu zodiile de apă. Dar de unde? Vă spun eu de unde: când vă uitaţi la compatibilitate, uitaţi-vă cu un ochi ca şi cum mai aveţi o etichetă în plus la celelalte. Dar nu puneţi eticheta şi gata. Contează astrograma fiecăruia. Pentru o femeie contează unde are Marte şi unde are Soarele, pentru un bărbat contează unde are Luna şi Venus. Vedeţi? Nu prea mai vorbim de zodii, nu-i aşa?

Contează foarte mult unde este Luna în astrograma personală pentru că Luna arată cum simţim. Şi dacă găsim pe cineva care simte altfel, acolo e problema, nu la zodie. Că zodia reprezintă doar personalitatea. Şi depinde de tine dacă vrei să stai cu cineva care e mai sensibil, mai îndrăzneţ, mai independent. Dar în relaţie alte lucruri contează, nu doar partea conştientă. Contează partea interioară, contează de ce se simte atrasă fiecare persoană, contează care îi sunt traumele, contează cum comunică. Pentru că dacă eu, de exemplu, am Mercur în Leu şi găsesc pe cineva cu Mercur în Taur, păi există şanse să ne certăm, chiar dacă eu sunt Berbec şi el e Leu. Deşi, conform zodiei, merge nemaipomenit.

Mai este ceva. Oamenii cred că dacă zodiile sunt compatibile, înseamnă că relaţia va ţine toată viaţa. Nu există!

Compatibilitatea astrologică  nu garantează 100%. Compatibilitatea înseamnă că e un câmp comun, că vă înţelegeţi. Vorbim de compatibilitate din mai multe puncte de vedere. Avem partea de atractivitate din zona de familiaritate, din ce am învăţat acasă. Mai avem şi compatibilitatea de adult (unde vrei să stai, vrei să te căsătoreşti sau nu, vrei sau nu copii, ce şcoală vrei să faci, ce vrei să faci). 

Adică vine partea asta de familiaritate, din familie, de care ne simţim noi atraşi, dar vine şi partea conştientă de adult.

V-aş recomanda ca, înainte de a căuta despre celălalt, să căutaţi despre voi, să vă cunoaşteţi. Apoi iei harta unuia cu harta celuilalt şi le pui una peste cealaltă şi începi: Venusul lui cu Martele ei, Venusul ei cu Martele lui şi tot aşa faci şi ajungi la celelalte planete. Dacă Saturn face un aspect cu o planetă personală a celuilalt. Apoi te uiţi la ceva important. La Nodul Sud şi Nodul Nord. Nodul Sud este ceea ce preluăm din spate, din familie (karma, cum i se mai zice) şi Nodul Nord este misiunea noastră, este ceea ce ne scoate din zona de confort şi ne ajut să evoluăm.

Dacă cineva este Vărsător şi are Nodul Sud în Rac, de exemplu, va întâlni o persoană cu Rac în astrogramă care îi va da viaţa peste cap. Şi unde scrie că Vărsătorul cu Racul se înţelege? Nicăieri! E ca şi cum ar avea o matrice şi are un punct în matricea aia pe care îl are în Rac. Când va întâlni persoana respectivă, va face click şi va exista compatibilitate şi va învăţa o lecţie de acolo. Deci, e ca în viaţă. Relaţia nu se bazează doar pe un element. Sunt multe amănunte.

Dar înainte de a-l cunoaşte pe celălalt, citiţi-vă voi harta, citiţi despre voi, apelaţi la un astrolog, citiţi o carte, fie vă apucaţi de astrologie. Dar dacă nu vreţi să le faceţi, nu mai judecaţi omul după zodii.

Dacă ne uităm doar la zodie, nu o să ne trăim viaţa niciodată. Astrologia este despre altceva.

Tot timpul, într-o relaţie, atracţia se bazează pe o traumă comună, pe ceva ce împărţim.

Şi compatibilitatea nu înseamnă că găsiţi un om unde totul este lapte şi miere, că nu există. Mai mult, când vorbim despre compatibilitate, să ştiţi că relaţiile cele mai tensionate, alea rezistă. Unde totul e lapte şi miere, nu rezistă. Sunt relaţii superficiale. Oamenii cu care intrăm în relaţii sunt meniţi să ne facă să conştientizăm, să vindecăm, să funcţionăm, să deschidem ochii, să ne lovim de propriile răni. 

Mai avem ascendentul, care ţine locul naşterii, de ora naşterii, de familia din care facem parte. Contează şi cum te construieşti de-a lungul vieţii. Să nu mai vorbim de Lilith. Nu vă mai luaţi după zodie. Vă faceţi cel mai mare deserviciu. Puteţi să aveţi o relaţie cu cineva cu care nu eşti compatibil după zodie şi să îţi faci o impresie sau să autosabotezi relaţia, să zici: "Da, eşti Berbec, de aia nu ne înţelegem!" Şi dăm vina pe astre pentru greşelile adultului.

Urmăreşte aici emisiunea completă despre compatibilitatea în astrologie, prezentată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel