Conjuncţia Jupiter - Neptun în Peşti, MESAJ din TRECUT pentru 2022

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Noutati
Sursă foto: Pexels
EXCLUSIV
Sursă foto: Pexels

Conjuncția Jupiter-Neptun se petrece la fiecare 13 ani în alt semn. În 2022, cele două planete se vor întâlni în semnul Peștilor. Află cum te va influența acest aspect!

Evenimentele ultimelor zile au dat peste cap întreaga planetă. Știam că urmează o mare conjuncție Jupiter-Neptun în semnul Peștilor în aprilie, însă am vrut să aflu și părerea unui specialist în astrologie mundană. Și am invitat-o pe Ioana Ispas, Vicepreședintele Asociației Astrologilor, să ne povestească mai multe despre acest aspect. Ce înseamnă? Când a mai avut loc și ce s-a întâmplat atunci?

Despre Jupiter și Neptun în astrologia mundană

"Jupiter este o planetă masculină, diurnă, adică este foarte activă, considerată a fi Marele Benefic. În sensul în care aduce foarte multe beneficii, lucruri în plus. Jupiter este asociat cu tot ce înseamnă călătorii, cu studiile universitare/înalte, cercetare. În astrologia mondială reprezintă banii, averea, bogăția, comerțul internațional(în mod special reglementările din acest domeniu). Jupiter mai reprezintă și sistemul legislativ, atât pentru țară, dar și la nivel internațional. Printre altele, mai înseamnă și religie. Adică o religie de nivel instituțional. Această planetă are o influență foarte mare asupra sistemelor de gândire, deoarece are și latura sa filosofică și un pic speculativă. Jupiter este cel care amplifică, atât ce este bun, cât și ce este rău. Nu prea are limite, vrea să exploreze și expansiune și uneori, nu mai ține cont de limitările anterioare. Cumva este cel care stabilește regulile. 

Neptun este destul de greu de interpretat. Contează foarte mult cu ce planetă și unde se întâlnește. Are influențe asupra artei(mai ales cele vizuale). Neptun are mare legătură cu idealurile, utopiile. Cumva, este complementar lui Jupiter. Dacă Jupiter depășește o limită, Neptun le depășește pe toate. Este destul de confuz, difuz, îndreptat către ce este ireal, fantastic, ambiguu, legat de ideea de escapism sau de dorința de a transcede nimicurile/provocările vieții de zi cu zi. În astrologie, Neptun mai ține și de instrumentele care ne ajută să evadăm: droguri, alcool, medicamente. "

Cum se resimte conjuncția Jupiter-Neptun?

"Evenimentele nu se petrec în zilele în care are loc conjuncția, ci ele se pregătesc de dinainte. Fiind evenimente cu impact global, ele trec niște etape. Imediat cum Jupiter a intrat în Pești(n.r.14 mai - 28 iulie 2021, din 29 decembrie 2021) a ridicat unele bariere, a schimbat mentalul colectiv. Vorbim deja de ridicarea multor restricții. Cumva, oamenii vor să iasă dintr-un cotidian care i-a ținut prea mult într-un loc. Sunt mai interesați de sine, de vindecarea personală. Atât prin medicina tradițională, cât și prin cea alternativă. 

Jupiter fiind în Pești, adică în domiciliul lui, amplifică și accelerază tot reglementările comerțului internațional/situația economică. Mai ales tot ce înseamnă comerț pe cale navală. 

Vom discuta și despre tot ce înseamnă energii regenerabile. Dar și cele alternative. 

Liderii politici vor avea unele viziuni un pic nerealiste. "

Când s-a petrecut ultima conjuncție Jupiter-Neptun în Pești?

“În 1856. Și atunci, dar și acum este vorba despre modul în care noi folosim resursele. După 1856, au urmat câțiva ani de maximă expansiune în Europa. Amintim de începutul colonizării unor regiuni din Africa și Asia de către Europa. Am avut un război al opiumului în China. Și au fost ani cu puternice inundații în Franța. Au fost destul de multe evenimente meteorologice mai deosebite, nu doar în Europa. 

Și să ne reamintin că în 1856 a avut loc Tratatul de la Paris, care recunoștea Marea Neagră ca teritoriu neutru, nemilitarizat. Acest tratat a pus capăt războaielor dintre Imperiul Otoman și cel Țarist. Se recunoștea integritatea Imperiului Otoman. Iar pretențiile de expansiune ale Imperiului Țarist în zonă au fost foarte diminuate. "

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel