Conjuncții MARTE-SATURN & JUPITER-VENUS pe 5 și 30 APRILIE

Autorul articolului: Elena Airini |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop lunar
sursă foto: pexels.com
sursă foto: pexels.com

Printre evenimentele lunii aprilie se află și conjuncțiile Marte-Saturn și Jupiter-Venus. Dacă prima vine cu frustrări și cu nevoia de seriozitate și disciplină după cum ne spune astrologul și redactorul-șef, Daniela Simulescu, cea de-a doua ne aduce cea mai „iubibilă” zi din an! Abia așteptăm!

Pe lângă intrarea lui Venus în Pești, tot pe 5 aprilie avem încă un eveniment important: conjuncția Marte-Saturn în semnul Vărsătorului. Pe de o parte, această conjuncție poate aduce blocaje, limitări și multă frustrare. Este posibil să ne simțim restricționați și să nu ne putem exprima în mod sănătos furia. Pe de altă parte, putem învăța acum să ne redobândim răbdarea în momentele critice, să ne cultivăm disciplina și să fim hotărâți.

În sistemul nostru solar conjuncțiile se petrec des între planete deoarece acestea orbitează frecvent în jurul Soarelui în aproximativ același plan și anume cel ecliptic.

O conjuncție este un eveniment în care două planete/ o planetă și luna/ o planetă și o stea se apropie una de cealaltă putând fi vizibile pe cerul nopții pământene. Deși nu au o semnificație profundă din punct de vedere astronomic, ele oferă o priveliște extrem de frumoasă și diverse interpretări astrologice.

Pe 5 aprilie are loc întâlnirea dintre Marte și Saturn, Saturn strălucind mai puternic. Marte este considerat Micul Malefic, în timp ce Saturn este Marele Malefic. 

Aceste două planete se vor uni într-un singur punct luminos, însă dacă veți privi cu ajutorul unui binoclu veți putea vedea cu ușurință planetele schimbându-și pozițiile.

Tot în aprilie, mai precis pe 30, va avea loc conjuncția Jupiter-Venus și va aduce ceea ce Daniela Simulescu anunțase deja a fi „cea mai iubibilă” zi din an. Venus este Micul Benefic, iar Jupiter - Marele Benefic. 

Jupiter cel strălucitor se va îndrepta către Venus. Deși oribita lui Venus este mai aproape decât cea a Soarelui, în timp ce a lui Jupiter este mult mai departe, apare această senzație de apropiere care este, de fapt, o iluzie datorată faptului că Pământul, Venus și Jupiter se întâmplă să fie aliniate (după cum precizează NASA aici).

sursă articol: blogs.nasa.gov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel