Gala Luminilor: Un eveniment caritabil pentru tinerii artiști fără posibilități. Licitație cu peste 60 de lucrări de artă!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Comunitatea constănțeană organizează o strângere de fonduri pentru tinerii talentați, dar care nu au posibilități materiale. Iată cum te poți implica!

'Gala Luminilor', cel mai important eveniment caritabil al comunităţii constănţene, care va avea loc pe 27 aprilie, la Muzeul de Artă din Constanţa, cu un concert ce va fi urmat de prezentarea şi scoaterea la licitație a peste 60 de lucrări de artă, au informat marţi organizatorii evenimentului.

Scopul manifestării este strângerea de fonduri pentru a ajuta cinci tineri talentaţi, dar fără posibilităţi materiale. Gala Luminilor', cel mai important eveniment caritabil al comunităţii constănţene, are loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, la Muzeul de Artă, la ora 20.00.

Evenimentul este organizat de Universitatea 'Ovidius' din Constanţa, Muzeul de Artă şi Asociaţia 'Dobrogea Luminată' şi reprezintă una dintre primele iniţiative de acest fel ale comunităţii constănţene, un demers care aduce împreună mediul artistic şi publicul spectator în cadrul unei manifestări dinamice al cărei scop este ca cinci copii/tineri talentaţi, cu potenţial, dar fără posibilităţi, să îşi poată construi câteva etape în drumul către viitorul propus', se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

'Gala Luminilor' va debuta cu un concert extraordinar susţinut de solişti ai specializării Interpretare Muzicală - Canto şi de Corul Vilanella al specializării Muzică din cadrul Facultăţii de Arte - Universitatea Ovidius Constanţa, urmat de o prezentare exhaustivă a peste 60 de lucrări de artă şi de o licitaţie deschisă în cadrul căreia vor fi cumpărate lucrări ale unora dintre cei mai importanţi artişti vizuali din România.

'Pe această cale, doresc să mulţumesc tuturor artiştilor care s-au implicat în evenimentul nostru prin donarea de lucrări. Le suntem recunoscători tuturor şi îi aplaudăm pentru iniţiativă', a declarat managerul proiectului 'Gala Luminilor', Ovidiu Felipov.

Sursa: AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă)

Iată ce alte festivaluri ale luminii mai există în lume!

1. Festival of Lights (Berlin) - Timp de 10 zile, Festivalul Luminilor din Berlin transformă puncte de referință importante precum Poarta Brandenburg și Catedrala din Berlin cu lumini colorate și proiecții 3D pe fațadele acestora. Au diverse proiecții creative de lumină și designuri pe fațadele clădirilor în diferite locații, care pot fi explorate cu autobuzul, barca, taxiul cu bicicletă, limuzina sau căruța trasă de cai. Festivalul include, de asemenea, diverse spectacole de artă și muzică, împreună cu ateliere de fotografie. 

2. Fête des Lumières (Franța) - Festivalul Fête des Lumières sărbătorește începuturile istorice ale Fecioarei Maria. Încă din 1643, acest festival de lumină s-a transformat de atunci într-un eveniment urban remarcabil care continuă să sărbătorească iluminarea orașului.

3. Haeundae Light Festival ( Coreea de Sud) -  Conceput pentru a imita valurile mării, Festivalul Haeundae este cu adevărat impresionant. În plus față de arcurile luminoase uimitoare de la festivalul popular de lumină din Busan, aici există o mulțime de iluminări festive, statui decorative, afișaje de iluminare și multe altele.

4. Pingxi Lantern Festival (Taiwan) - Unul dintre cele mai mari festivaluri de lumină din lume, Festivalul Pingxi vede mii de lămpioane în cer - odată considerate un semn că un oraș este în siguranță. Multe tarabe vor vând lămpi pe care se pot scrie mesaje personalizate, înainte ca acestea să fie aprinse și lansate colectiv.

Patru VIRTUȚI care te vor ajuta să rămâi calm în situațiile grele. Este atât de simplu, dar noi ne complicăm!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel