Cremă de zahăr ars, rețeta. Cum faci să-ți iasă fină

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să faci o cremaă de zahăr ars perfectă, trebuie să fii atentă la un truc foarte importante. Doar așa îți va ieși fină, fără găuri.

Ingrediente

- 1 l lapte
- 8 ouă mari sau 9 mici
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr pentru cremă
- 200 g zahăr pentru caramel
- vanilie

Cum se prepară

Se aprinde cuptorul la 200 de grade Celsius. Cratiţa cu crema de zahăr ars se pune într-o tavă sau și se adaugă apă rece. Crema de zahăr ars se coace la bain-marie. Apa din cealaltă tavă trebuie să nu fie până sus, potrivit pofta-buna.com. Vom mai adăuga apă. Alegeţi o tavă cât mai înaltă.

Se bagă crema la cuptor. Coacerea se face la o temperatură de 160-170 de grade Celsius, setat sus-jos la cuptoarele electrice sau foc mediu la cuptoarele pe gaz. După 10 minute se mai adaugă în tavă cam 50 ml de apă rece. Se repetă cam din 10 în 10 minute.

De ce este atât de important acest lucru? Se va reduce temperatura apei din tava, nu va clocoti, deci oul din crema se va coagula încet, nu brusc, şi nu va avea cremă, la final, găuri. Aspectul va fi fin, mătăsos, nu de burete plin de găuri. 

Coacerea durează cam 40-50 de minute. Se scoate tava din cuptor şi se mai lasa cratiţa în apa încă 10 minute. După aceste 10 minute, se scoate cratiţa din apă şi se lasă la răcit.

Nu daţi crema la temperatură foarte rece, nu o băgaţi acum la frigider. Se va lăsa! Răcirea trebuie să se facă treptat. După răcirea completă se băgă la frigider şi se lasă până a doua zi. A doua zi se desface uşor pe margine cu un cuţit şi se răstoarnă pe un platou rotund. Se taie felii ca la tort, se păstrează la frigider şi se serveşte rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel