Cu ce ne putem confrunta atunci când Mercur este retrograd? Câteva direcții de avut în vedere

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
Freepik.com

În curând, Mercur va retrograda în semnul Fecioarei. Totuși, acest aspect astrologic nu trebuie să ne sperie îngrozitor. Pe lângă unele momente de stres sau încurcătură, acest tranzit ne poate sprijini, ne îndeamnă să reevaluăm situații, să corectăm, să îmbunătățim. Iată la ce ne putem aștepta!

În cadrul astrologiei, Mercur este asociat cu comunicarea, gândirea, tehnologia, călătoriile scurte și procesele mentale.

Când Mercur intră în mișcare retrogradă, pare că se deplasează înapoi pe cer, din perspectiva Pământului. Acest fenomen este, de fapt, rezultatul mișcării relative a Pământului și a planetei Mercur în jurul Soarelui.

Tranzitul lui Mercur retrograd este adesea considerat un moment în care s-ar putea manifesta dificultăți sau întârzieri în comunicare, înțelegere, planificare și în alte aspecte guvernate de Mercur.

Mercur Retrograd în harta natală: avantaj sau dezavantaj? Din seria Daniela Simulescu ne răspunde

În astrologie, se spune că acest tranzit ar putea provoca:

Probleme în comunicare

Mesajele pot fi distorsionate, prost înțelese sau pierdute pe drum, dacă vorbim despre mail-uri, mesaje, scrisori. Comunicarea cu alții poate deveni mai dificilă, ceea ce poate duce la confuzie sau frustrare.

Dacă nu avem răbdare, dacă nu suntem calmi, atunci desigur ne vom confrunta cu stresul. Și asta vom vedea și în jurul nostru pretutindeni: nervi, stres, supărare, haos, confuzie.

Erori și confuzii

Tranzitul lui Mercur retrograd poate fi asociat cu o tendință crescută de a face greșeli în procesele mentale, în documente sau în comunicarea scrisă.

Întârzieri în călătorii și planificare

Deoarece Mercur este asociat și cu călătoriile scurte, aceasta poate fi o perioadă în care apar întârzieri sau probleme neașteptate legate de călătorii sau de planificarea lor.

Reflecție și revizuire

În ciuda potențialelor provocări, unele tradiții astrologice văd tranzitul retrograd al lui Mercur ca o oportunitate de a revizui, reflecta și reconsidera aspectele legate de comunicare și planificare.

Mercur vrea să ne dea niște lecții și să ne arate că putem greși, iar el vine să ne ofere un răgaz, pentru a putea să ne corectăm greșelile. 

Efectele tranzitului lui Mercur retrograd pot varia în funcție de semnul zodiacal în care are loc și de casele pe care le afectează.

Chiar dacă retrogradarea lui Mercur în Fecioară se va petrece în perioada cuprinsă între 23 august-15 septembrie, efectele se simt deja.

Cu Mercur în Fecioară, mintea noastră e mult mai îndreptată către a găsi resurse, pentru a nu mai pierde timpul.

În mitologie, Mercur era Hermes și guverna peste tot ce însemna călătorii, studii, dar și drumuri de zi cu zi, gândirea cotidiană. Vom comunica mai mult în direcția calculelor, a socotelilor, a punctelor care nu funcționează. 

Acest tranzit, direct și retrograd, va avea un impact considerabil pentru aceia cu marcaj mutabil în astrogramele natale (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești). Mintea le va fi provocată. Ei vor fi nevoiți să reia situații din trecut nerezolvate. Ei vor provoca probleme și tot ei trebuie să găsească soluții. 

Deci în zilele următoare, s-ar putea să întâmpinați diverse probleme. Pe lângă cele deja existente. Întârzieri, rigiditate, descoperirea unor datorii/facturi neplătite, amânări/anulări, blocaje/limitări, erori și probleme de comunicare, încurcături în unele proceduri.

Ai în vedere și: Cele mai puternice mantre pentru abundență și atragerea prosperității

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel