Cum a fost salvat un bărbat de la moarte cu o aplicație care te localizează cu precizie

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Un britanic a salvat viaţa unui fermier zdrobit sub jumătate de tonă de fân folosind o aplicaţie pentru a-i ghida pe medici la locul accidentului.

Michael Moss, un britanic în vârstă de 39 de ani, mânca prânzul în grădina sa când a auzit ţipete îndepărtate de ajutor venind din câmpurile din spatele casei sale din Worksop, Notts, potrivit The Mirror.

A alergat în direcţia generală a strigătelor chinuite şi a găsit un tractor oprit cu un fermier lângă el, prins sub o balot de fân industrial de 450 de kg.

Fermierul, cunoscut doar ca Stephen, era imobilizat la pământ de la talie în jos şi într-o durere insuportabilă, strigând: “Ajutaţi-mă”. Michael a sunat la 999 după ce nu a reuşit să mişte singur balotul greu - dar ştia că nu putea să le arate ambulanţei locaţia exactă din cauza faptului că era foarte rural.

A folosit what3words. Ce face aplicația

Gândind rapid, a decis să folosească aplicaţia sa what3words care oferă o locaţie precisă pentru serviciile de urgenţă, folosind trei cuvinte aleatorii ca un cod.

Spunându-le operatorilor cuvintele “dads”, “scorched” şi “hairstyle”, medicii au putut să-l localizeze la o rază de trei metri pătraţi.

Tată a doi copii, Michael a spus: "Fusese ziua de naştere a fiicei mele de şase ani pe 23 iunie, dar eu lucram şi mâncam un sandviş afară înainte de următoarea întâlnire.

"Era în jur de 13:25 şi am auzit un zgomot venind de la vreo jumătate de kilometru distanţă. Unde locuim noi este foarte la țară, când auzi ceva neobişnuit îţi întorci capul. S-a repetat de trei ori şi m-am gândit că nu e un zgomot bun. A trebuit să investighez. Am alergat prin pădurea din spatele casei în şlapi şi încă ţinând sandvişul şi puteam auzi ‘Ajutaţi-mă’ pe măsură ce mă apropiam. O voce bărbătească striga ‘Ajutaţi-mă’.”, a spus el.

"M-am apropiat de un tractor, ceva căzuse de pe furcile cu care lucra. Am văzut balotul de fân şi o jumătate de corp. Am încercat să dau cu umărul în balotul imens de jumătate de tonă, dar nu a mers. L-am întrebat dacă pierde sânge, cum e durerea. Încercam să obţin informaţii pentru apelul la 999. Mi-a spus să iau telefonul. M-am gândit cum să descriu unde sunt pentru serviciile de urgenţă”.

“Un fost şef lucrase în serviciile de urgenţă şi mi-a spus să descarc what3words, dar asta era prima dată când îl foloseam. Când vorbeam la 999 mi-au cerut informații despre unde suntem. Le-am spus că am what3words şi au spus că e bine. A ştiut exact unde eram instantaneu.”

Paramedicii au ajuns la faţa locului după 15 minute şi i-au administrat calmante şi un tranchilizant pentru a-l putea transporta la cel mai apropiat spital la o oră distanţă.

Michael a spus că a putut să-l ajute pe Stephen să-şi sune muncitorii de la fermă care au ajuns şi ei la locul accidentului pentru a încerca să mute baloturile grele. A adăugat: "Stephen era la telefon cu muncitorii lui şi ei credeau că glumeşte. Au început să sosească după vreo cinci-zece minute.

"Era un alt balot de fân deasupra lui, alunecase. Era deasupra capului lui, începea să alunece spre capul lui. Cel mai bun mod de a descrie partea lui inferioară era ca o broască zdrobită. Piciorul lui era într-o poziţie nenaturală”. Fermierul Stephen a rămas cu traume severe la pelvis şi femur, dar Micheal crede că ar fi putut fi mult mai rău dacă nu ajungea acolo când a făcut-o.

El a spus: "Aceste trei minute pe care le-am avut cu what3words au făcut toată diferenţa. Poate salva viaţa cuiva. A făcut diferenţa că am putut să-l ajutăm şi l-a ajutat semnificativ fără nicio îndoială. A fost mai uşor să mă localizeze”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel