Cum ai grijă de tenul tău în timpul sarcinii? Ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Sarcina reprezintă o perioadă unică în viața unei femei, dar este și o etapă delicată, pentru că aduce numeroase schimbări pe plan fizic și emoțional. Iată câteva recomandări pentru îngrijirea tenului pe timpul sarcinii! Te rugăm să reții că acest articol este pur informativ și nu înlocuiește consultul la medic, în cazul în care te confrunți cu probleme ale pielii.

Ce se întâmplă cu pielea în perioada sarcinii?

Tenul tău va fi mai sensibil în cele 9 luni de sarcină. Multe femei se confruntă cu apariția petelor pigmentare dar și cu acnee ușoară. De aceea, ai putea să treci în revistă produsele pe care le foloseai în mod obișnuit pentru față sau corp. De regulă, sunt indicate cosmeticele cu PH neutru, care nu conțin parfum, coloranți sau parabeni. Acest lucru nu înseamnă că nu mai poți folosi cremele hidratante preferate. Cel mai bine ar fi să consulți un medic dermatolog, care să-ți sugereze produsele ideale pentru noile tale nevoi.

Ce alte probleme mai apar pe timpul sarcinii?

După cum știi, există schimbări hormonale care nu trec neobservate în sarcină. De aceea, pot să apară și eczeme, vergeturi, rozacee sau decolorare a pielii. Deși problemele sunt comune, le poți evita prin folosirea unor produse potrivite și cu ajutorul alimentației echilibrate. 

Se tratează problemele pielii în sarcină?

De regulă, dacă ai pete pigmentare, trebuie să aplici cremele recomandate de specialist, dar și crema cu SPF. În sarcină nu sunt recomandate peelingul chimic și tratamentele cu laser, fiindcă pot să afecteze fătul. Se poate recomanda și evitarea derivatelor cu vitamina A.

Cum se îngrijește corpul în cele 9 luni de sarcină?

Cele mai comune probleme ale pielii în sarcină sunt reprezentate de vergeturi, care pot să apară pe abdomen, coapse sau sâni. Ai grijă la alimentație și poți să consumi mai multe proteine, deoarece pielea are nevoie de elastină și colagen. Se pot recomanda și uleiuri naturale care pot reduce vergeturile în exces, dar și creme cu vitamina E, care oferă o piele sănătoasă și frumoasă. Nu sunt recomandate loțiunile și cremele cu alcool, parfumuri, coloranți sau parabeni.

Sursa: healthhub.sg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel