Cum ajungi să faci pace cu tine. Cum ajungi să te iubești. CINCI SFATURI

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: pexels.com
sursă foto: pexels.com

Se întâmplă să citești că nu poți să ai o viață fericită și nici o relație sănătoasă dacă nu te iubești pe tine mai întâi. Cum faci să te iubești pe tine? Ai mai jos câteva sfaturi pornite din experiență.

1. Primul pas. Stai doar cu tine o zi întreagă. 

Să reușești să fii singur o zi întreagă este ceva ce nu mulți reușesc în zilele noastre. A fi singur nu înseamnă să stai pe Facebook și pe pe alte canale de socializare. Nici să îți dai muzica la volumul maxim în urechi. Ci pur și simplu să stai cu gândurile tale, să te auzi ce spui. Să îți dai seama de faptul că mintea ta este într-o continuă forfotă și să o oprești puțin. 

Să stai cu tine singur o zi întreagă presupune să vezi și ce îți place să faci, dar ce îți place să faci pentru tine, în special. Să îți dai seama de cine ești dependent emoțional, fie că e partenerul de cuplu, părinții sau prietena cea mai bună. Nu aștepta ca ei să fie cei care îți dau acea stare de liniște. Caut-o mai întâi în tine, înăuntrul tău. Da, este greu.

2. Ascultă-ți vocea interioară, acel eu al tău lăuntric.

Există o diferență între vocea din mintea ta care are mereu mici păreri și acea voce lăuntrică, acel unghi al observatorului care știe că orice ar fi, oricum ar fi, o să fie bine. Sigur că vocea aceasta de cele mai multe ori tace. Și este normal să fie așa, nu vrei zgomot înăuntrul tău, dar cu siguranță vibrează și știe să se conecteze cu natura, cu fluturii primăvara, cu mirosul florilor de mai. 

3. Întreabă-te ce îți place cu adevărat.

S-ar putea să nu fie nimic complicat de aflat aici, s-ar putea să îți dai seama că ești un mare iubitor al micilor bucurii de zi cu zi. De multe ori, oamenii habar nu au ce le place. Au doar senzația că le-ar plăcea ceva deoarece ei știu să se poarte doar din punct de vedere social, cumva, să facă și să spună lucruri pe care ceilalți să le aprecieze și prin care să primească laude de la ceilalți. Chiar îți place să faci poze? Sau o faci doar pentru că toată lumea o face și se afișează pe social media așa. Chiar îți place să mergi în drumeții sau spui asta doar pentru că e interesant? Chiar vrei să ai o carieră de succes sau așa ai fost învățat? Că trebuie să „dai lovitura”. Ce prețuiești mai tare, până la urmă?

4. Învață să spui „nu”

Știu, ai mai auzit asta de multe ori, dar ai și pus-o în aplicare? De câte ori ai acceptat să faci lucruri pentru care ajungeai să te urăști? De câte ori ai acceptat să faci chestii doar ca să nu se supere X și Y? De câte ori i-ai pus pe toți ceilalți pe primul loc uitând complet de tine, de cine ești tu. Mergi înapoi la punctul 3, ce îți place cu adevărat să faci? Să fii victima celorlalți?

5. Stabilește o cale.

Nu e nevoie să fie o cale în viață pentru totdeauna, ci o cale a pașilor mici pentru măcar un an, să zicem. Bazat pe lucrurile care îți fac plăcere, planul îți va fi alături spre a face primele mișcări în direcția respectivă. Pe măsură ce vei porni, vei vedea că piesele încep să miște în joc alături de tine, dar pentru asta va trebui să fii ancorat în prezent. Să știi ce faci acum și de ce faci asta acum. 

Aceștia sunt câțiva pași care te-ar putea ajuta în calea iubirii de sine și în a obține o pace cu tine, cu ce este în interiorul tău, cu ce îți place și cu ce anume te face să te bucuri. Însă trebuie să ții cont de un anumit aspect. Lucrurile se schimbă mereu, așa este viața într-un continuu freamăt. Ce îți place azi s-ar putea să nu îți mai placă mâine și e perfect în regulă să fie așa. Pașii care te conduc azi într-o direcție s-ar putea ca mâine să te ducă pe alt drum în funcție de circumstanțe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel