Cum arată moneda cu efigia Regelui Charles al III-a. Ce se va întâmpla cu cele care o înfățișează pe Regina Elisabeta - Foto în articol

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum arată moneda cu efigia Regelui Charles al III-a. Ce se va întâmpla cu cele care o înfățișează pe Regina Elisabeta / Foto: Pixabay
Cum arată moneda cu efigia Regelui Charles al III-a. Ce se va întâmpla cu cele care o înfățișează pe Regina Elisabeta / Foto: Pixabay

Vezi în articol cum arată moneda cu efigia Regelui Charles al III-a al Marii Britanii.

Efigia oficială prezentă pe moneda regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită de Monetăria Regală din Marea Britanie. Imaginea Regelui va putea fi văzută începând din decembrie pe monedele de 50 de pence pe măsură ce acestea vor intra treptat în circulaţie pentru a răspunde cererii, transmite Agerpres, citând DPA/PA Media.

Între timp, monetăria a lansat luni, 3 octombrie, o serie de monede memoriale pentru a comemora viaţa şi moştenirea reginei Elisabeta a II-a.

Când vor intra în circulație noile monede

Chipul Regelui Charles va apărea iniţial pe o monedă specială de 5 lire şi pe una 50 de pence pentru comemorarea reginei.

"Clienţii vor putea primi gama comemorativă începând din octombrie şi apoi ne aşteptăm ca moneda memorială de 50 de pence care va intra în circulaţie să intre probabil în uz începând din decembrie", a declarat pentru agenţia de presă PA Nicola Howell, director comercial la Monetăria Regală.

Efigia regelui a fost creată de sculptorul Martin Jennings şi a fost aprobată personal de Charles, a precizat Monetăria. Conform tradiţiei, portretul Regelui este orientat spre stânga, în direcţia opusă faţă de cel al reginei Elisabeta a II-a.

Chris Barker de la Muzeul Monetăriei Regale a declarat pentru PA: "Charles a urmat tradiţia generală pe care o avem în ceea ce priveşte monedele britanice, mergând de fapt până la Charles al II-lea, ca monarhul să fie reprezentat în direcţia opusă comparativ cu predecesorul său". El a descris portretul ca fiind "demn şi graţios, reflectând anii săi în serviciu".

Ce scrie pe monedele cu Regele Charles al III-lea



Inscripţia în limba latină din jurul efigiei va fi "Charles III : D : G : REX : F : D : 5 pounds : 2022" care se traduce prin: "Regele Charles al III-lea, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinţei".

Reversul monedei comemorative de 5 lire prezintă două portrete noi ale reginei Elisabeta a II-a. Designul a fost creat de artistul John Bergdahl, în colaborare cu Monetăria Regală. Reversul monedei de 50 de pence prezintă un design care a apărut iniţial la încoronarea reginei, în 1953.

Ce se întâmplă cu monedele cu portretul Reginei Elisabeta a II-a



Noile monede vor circula împreună cu monede cu regretata Regină, așa că acele 27 de miliarde de monede vor fi în continuare acceptate în magazine, scrie BBC.

Anne Jessopp, directorul executiv al The Royal Mint, a spus că monedele au durat în general 20 de ani, așa că atât monedele Reginei Elisabeta, cât și cele ale Regelui Charles vor fi în circulație împreună mulți ani de acum înainte.

Monetăria Regală a prezentat Familia Regală pe monede de peste 1.100 de ani



Cu sediul în Llantrisant, în Ţara Galilor de Sud, Monetăria Regală a prezentat Familia Regală pe monede de peste 1.100 de ani, documentând fiecare monarh de la Alfred cel Mare.

"Monetăriei regale i-a fost încredinţată sarcina de a realiza monede cu efigia monarhului de peste 1.100 de ani şi suntem mândri să continuăm această tradiţie în timpul domniei regelui Charles al III-lea. Deşi tehnologia a progresat, continuăm să onorăm măiestria britanică transmisă de-a lungul secolelor. Echipa noastră de modelatori, producători de unelte şi gravori calificaţi se va asigura ca efigia regelui să fie reprodusă fidel pe milioane de monede", a declarat Anne Jessopp, directorul executiv al Monetăriei Regale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel