Cum comunicăm mai eficient în familie? Preotul Răzvan Ionescu oferă un exercițiu practic

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa foto: pagina de Facebook a parintelui Ionescu
Sursa foto: pagina de Facebook a parintelui Ionescu

Nu știi cum să sporești comunicarea în sânul familiei? Iată ce părere are un preot.

Comunicarea este esențială, îndeosebi în cadrul familiei. Dar cum facem dacă ea este deficitară?

Iată ce ne spune Părintele Răzvan Ionescu, preot paroh al parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva” (Biserica Saint Sulpice), Paris, consilier permanent în Mitropolia Ortodoxă Română pentru Europa Occidentală și Meridională (Departament „Teologie și Știință”) și prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (Teologie, Spiritualitate, Cultură) din Paris. 

Lecția de istorie. Caterina de Medici - Pasiunea pentru astrologie și lumea ocultă

Într-un fragment din conferința intitulată „Credibilitatea noastră în fața oamenilor”, susținută de Părintele Răzvan Ionescu la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași, aprilie 2017, acesta a menționat următoarele: 

„Am început să dau exercițiu practic, este foarte amuzant, dar funcționează teribil. Vin oamenii la spovedit și le spun. Dar unii se uită așa la mine cu niște ochi uriași, pentru că funcționează! Eu m-am inspirat, de asemenea, de la maici. Soțul și soția să facă două rubrici: ce îți ofer eu ție și ce aștept eu de la tine.

Apoi se completează, se schimbă foile și începe râsul! Pentru că dintr-o dată, soția își dă seama cum gândește soțul. Și spune.. WOW! Pe cine aveam lângă mine și nici nu îmi dădeam seama! Dar și invers.

Și Maica Siluana povestea ceva în legătură cu un tânăr care era foarte fericit să își ducă soția pe munte, în fiecare an. Organiza o ieșire în sălbăticie, o săptămână, în care erau numai ei doi. Iar ea era disperată gândindu-se că iar vine acel moment din an, în care trebuie să își care toate lucrurile în spate și să stea doar ei, singuri cuc. Dar pentru el era totul. Iar pentru ea, aproape nimic.

Omul nu își dădea seama de acest lucru pentru că nu comunicau. Credea că și pentru soție e la fel de important gestul său. Ori, limbajele sunt diferite. 

Credeți-mă, v-am dat aur în căsniciile pe care le aveți. Pentru că vei descoperi cât de mult a suferit cel de lângă tine. Descoperi ce nu a îndrăznit să spună până acum. Așa că vă invit, scrieți pe o foaie ce așteaptă fiecare de la fiecare. 

Poți să vezi și: Cinci greșeli comune de comunicare care îți pot distruge relația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel