Cum evoluează sezonul gripal? Sfaturi pentru a te recupera mai ușor

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Se pare că sezonul gripal evoluează treptat în diferite părți ale lumii. Care este situația la noi și cum putem să ne confruntăm mai ușor cu simptomele gripei? Colegii de la DC Medical au scris câteva articole foarte utile în acest sens.

Cum va evolua sezonul gripal

Medicii epidemiologi studiază cu atenție cazurile de gripă din Australia și America de Nord. Evoluția cazurilor din cele două zone, oferă o perspectivă asupra situației care urmează și în Europa.

Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat, în excusivitate, la interviurile DC Medical și DC News, care va fi evoluția sezonului gripal. 

”În general, se poate aprecia cu o oarecare aproximație evoluția unui sezon gripal după modul în care a evoluat gripa în restul lumii. Gripa evoluează în sezonul propice pentru fiecare zonă, cum este la noi, în Europa, pentru sezonul rece de iarnă și început de primăvară.

În general, se urmărește evoluția infecției gripale în Australia, de acolo urmează America de Nord și în funcție de cum evoluează în aceste două zone, aproximativ va fi și evoluția în Europa”, a explicat prof. univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, în exclusivitate la interviurile DC Medical și DC News.

Citește în continuare pe dcmedical.ro.

Diferența dintre viroza respiratorie și gripă

Deoarece gripa și răceala au simptome similare, poate fi dificil să le deosebiți doar pe baza simptomelor. În general, gripa este mai gravă decât răceala comună, iar simptomele sunt de obicei mai intense și încep mai brusc.

Răcelile sunt de obicei mai ușoare decât gripa. Oamenii cu răceli au mai multe șanse să aibă nas înfundat sau curgător decât cei care au gripă. Răcelile în general nu duc la probleme grave de sănătate, cum ar fi pneumonie, infecții bacteriene sau spitalizări. Gripa poate avea complicații grave asociate.

Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat, în exclusivitate, la interviurile DC Medical și DC News, care este diferența dintre gripă și viroza respiratorie.

”Important este ca oamenii să facă diferențierea între gripă și alte viroze respiratorii. Gripa te ia din plină sănătate și în jumătate de oră ești knockout și în jumătate de oră ești la pat și nu mai ești capabil să faci nimic. Are un debut cu febră înaltă. În virozele respiratorii febra este la 37.2, 37.6, cel mult 38. 

Vezi în continuare diferențele pe dcmedical.ro.

Cum să te recuperezi rapid după o răceală sau gripă. Cele mai eficiente sfaturi

Gripa sau răceala poate fi o experiență debilitantă și epuizantă, dar există modalități de a-ți ușura simptomele și a accelera procesul de recuperare. 

Odihnește-te și stai acasă: Una dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face este să îți acorzi timpul necesar pentru odihnă. Evită să mergi la muncă sau la școală și acordă-ți timp pentru a te recupera, potrivit Healthline.

Hidratează-te: Consumă multe lichide pentru a compensa pierderile de fluide cauzate de febră și transpirație. Apa, ceaiurile pe bază de plante sau ceaiul cu miere sunt alegeri bune pentru a te hidrata și pentru a-ți calma simptomele.

Dormi mai mult: Somnul este esențial pentru recuperare. Odihna adecvată poate ajuta corpul să lupte mai eficient împotriva infecției și să prevină complicațiile.

Ușurează-ți respirația: Atunci când te confrunți cu nasul înfundat și tuse, folosește un pernă suplimentară pentru a-ți ridica capul, folosește un umidificator în cameră sau fă o baie caldă pentru a ușura congestia.

Citește toate sfaturile pe dcmedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel