Cum evoluează viața noastră sub influența planetelor? Informații importante despre VÂRSTELE PLANETARE

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Sursa: pixabay.com
EXCLUSIV
Sursa: pixabay.com

Tu știi care este vârsta ta planetară? Fiecare etapă a vieții noastre este patronată de o planetă diferită, care ne dezvăluie schimbările prin care trece fiecare persoană de-a lungul vieții. 

Astrologia este o sursă infinită de informaţie pentru cei pasionaţi să afle despre aspectele vieţii lor de zi cu zi. Este folosită încă din vechi timpuri, pentru a calcula evenimentele în funcţie de mişcările corpurilor cereşti.

Claudius Ptolemeu, astronom, astrolog, cartograf, matematician, fizician, filozof și muzician antic, a venit cu o diviziune a anilor vieţii în cartea sa “Tetrabiblos”.

Aceste diviziuni sunt guvernate de o planetă diferită. Iată lista vârstelor planetare, explicate de astrologul Alexandru Păunescu!

1. Vârsta planetară a Lunii (0 - 3 ani)

In astrologie, Luna descrie ce este la început, ceea ce este sensibil la tot ce există ca influenţă în jur. Când vorbim despre Lună, vorbim despre emoţii.

Luna descrie această natură a copilului, de fiinţă incapabilă să trăiască singură, foarte receptivă la tot ceea ce primeşte ca îngrijiri, ca emoţii, ca mediu.

Astfel, perioada 0-3 ani este perioada în care psihicul omului se formează şi toate relaţiile pe care copilul le are cu copilul, mama, tata, îngrijitorii, sunt cele care îşi pun amprenta asupra psihicului în mod categoric. O analiză a influenţei Lunii în viaţa unei persoane nu este completă dacă nu se acordă atenţie şi poziţiei sale în astrogramă. E un indiciu important în ceea ce priveşte relaţia lui cu familia şi cu mediul.

2. Vârsta planetară a lui Mercur (4 - 13 ani)

După vârsta planetară a Lunii, Mercur preia controlul perioadei de 4 - 13 ani a individului, respectiv partea de creştere şi dezvoltare conştientă.

După ce copilul are deja o oarecare autonomie, începe să se exprime şi de data aceasta foloseşte cuvântul, care din păcate, este folosit de noi pentru a minţi, pentru că Luna transmite nişte emoţii foarte puternice şi foarte intense.

Avem perioada în care copilul acumulează tot felul de informaţii din exterior, învaţă să vorbească.

3. Vârsta planetară a lui Venus (14 - 21 de ani)

Aici vorbim deja despre sentimente, o caracteristică exclusivă a speciei umane.

Copiii explorează sentimente pe care nu le-au găsit în familie sau transpun sentimentele pe care le-au regăsit în familie în încercări relaţionale. Şi e foarte bine ca în perioada aceasta să se asocieze materia cognitivă de la Mercur cu emoţia pe care Venus o are. Astfel, are loc învăţarea completă.

4. Vârsta planetară a Soarelui (22 - 40 de ani)

Soarele este sensul personalităţii noastre. Este planeta din mijlocul acestui ciclu de evoluţie. Şi aici avem etapa adultului tânăr, care a trecut prin toate etapele de dezvoltare şi acumulare şi acum încearcă el să devină un exemplu.

În această perioadă, cei mai mulţi oameni sunt interesaţi de partea profesională, de o anumită recunoaştere, de o anumită formă de interacţiune cu mediul profesional şi social. Este foarte important ca pregătirea profesională să îşi atingă maximul aici pentru că cele mai multe mulţumiri şi împliniri profesionale apar în perioada Soarelui.

5. Vârsta planetară a lui Marte (41 - 55 de ani)

Dacă prima criză din planul conştient am avut-o în perioada lui Venus, în adolescenţă, perioada lui Marte vine şi pune cumva sub semnul întrebării competenţa: ce pot să fac singur, care este utilitatea mea fără ceilalţi?

Dacă traversăm o perioadă de Marte într-un mod sănătos, vorbim despre acţiuni şi proiecte care să fie ale mele.

Fie că vorbim despre o familie, fie că vorbim despre o afacere, fie că vorbim despre ceva pe care eu îl creez într-un sistem concret, ceva care mă reprezintă.

Şi asta este perioada în care Marte poate fi utilizat foarte bine pentru că deja ştiu cine sunt, am trecut peste toate etapele de evoluţie şi ajung să fac efectiv ceva cu tot ceea ce am.

6. Vârsta planetară a lui Jupiter (56 - 67 de ani)

Ajung să îmi accept toată evoluţia mea, ajung în situaţia în care eu să transmit mai departe o moştenire şi Jupiter debutează toată această perioadă de modele.

Aici mă simt mulţumit cu ceea ce am făcut, pot să mă bucur de ceea ce am, mă relaxez şi îmi permit să îmi trăiesc viaţa într-o acceptare totală cu ceilalţi. E poate cea mai senină perioadă pe care o traversăm.

Perioada guvernată de Jupiter vine cu ocazii nemaipomenite de a ne retrăi copilăria într-o formă diferită, atât prin nepoţii noştri, cât şi prin activităţi sau studii pe care ni le-am dorit dar, din diverse motive, nu am putut să le realizăm.

7. Vârsta planetară a lui Saturn (de la 68 de ani)

Aici vine Saturn şi îţi arată ce nu mai poţi face din ceea ce făceai înainte şi aduce o oarecare melancolie a unei stări de bine, a unei vivacităţi care ţine de tinereţe.

Saturn poate să te lipsească şi de multe lucruri, cum ar fi oameni dragi sau tot felul de experienţe. El tinde să facă sistemul fizic mult mai rigid şi aici apar afecţiunile cronice.

Mai mult, Saturn impune un ritm mult mai lent asupra tuturor lucrurilor, te ajută să faci o retrospectivă, tinde să aducă un soi de melancolie şi depresie. Te ajută să te eliberezi de ceea ce nu mai ai nevoie şi să trăieşti cu ceea ce îţi este necesar.

Vezi şi: 11 mai: Ziua mondială de conştientizare a egoului. De ce egoul excesiv este nesănătos?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel