Cum faci kebab-ul perfect

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

În primul rând, trebuie să ştiţi că spre deosebire de souvlaki sau gyros pita, care sunt făcute cu pui sau porc, un kebab are nevoie de carne de miel, gătită la foc tare. 

Grecii au souvlaki şi gyros pita, însă cum se prepară kebab-ul perfect? În rândurile următoare, vă oferim o reţetă simplă, dar cu un rezultat extrem de gustos. 

Spre exemplu, în sud-estul Turciei, regiunea Gaziantep, carnea pentru kebab vine de la oile indigene, numite halik. Aceste animale trăiesc în libertate, se bucură de păşuni verzi, iar din acest motiv carnea lor are un gust extraordinar. Carnea ideală pentru kebab provine de la miei nu mai bătrâni de 18 luni. Dar la fel de importantă este şi tăierea cărnii, scrie greekcitytimes.com.

Spre exemplu, cele mai bune bucăţi din carne, cunoscute drept file, nu sunt niciodată tăiate cubuleţe şi nici tocate, ci sunt gătite în forma lor iniţială. 

Iată cum se prepară carnea

Prima dată, tendoanele şi fibrele sunt îndepărtate. Cartea este tocată ulterior până la mărimea unui bob de orez cu un cuţit foarte ascuţit, nu se toacă la maşină.

Abia apoi, carnea se amestecă cu sare şi este pusă cu mâna pe ţepuşe de metal late. 

Foarte important este şi procesul de gătire, pentru că este nevoie de talent pentru a menţine toate aromele în carnea de kebab. Cărbunii trebuie să fie gri, arşi bine, pentru a fi gătită bine carnea. 

Dacă la kebab se adaugă vânătă, ceapă sau usturoi, cărbunii trebuie să fie încă aprinşi pentru ca legumele să se gătească bine. 

Ţepuşele trebuie întoarse în aceeaşi direcţie de fiecare dată, pentru a evita arderea cărnii. 

Reţetă de kebab cu carne tocată 

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru un kebab de 5-6 persoane: 600 grame carne, 300 grame grăsime, 100 grame grăsime din coadă, jumătate de linguriţă de sare.

Carnea se toacă mărunt. Se bagă mâinile în apă cu cuburi de gheaţă, apoi se ia în mână o bucată de carne tocată de mărimea unei lămâi (aproximativ 75 grame). Carnea se aşează pe o ţepuşă lată şi se formează un kebab de aproximativ 15 cm lungime şi 2-3 cm grosime. 

Apăsaţi uşor cu degetele şi palma pentru a întinde carnea în mod egal pe ţepuşă. Înainte de a pune carnea pe grătar, întoarceţi ţepuşa de câteva ori ca să vă asiguraţi că nu o să cadă carnea de pe ea. 

După ce carnea e gătită, scoateţi-o pe pita, presăraţi piper negru, sare, şi adăugaţi ceapă tocată şi pătrunjel. 

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel