Cum îți albești dinții cu bicarbonat de sodiu. 4 variante simple

Autorul articolului: Ioana Popa | Dată: 02 aug 2021, 23:52 | Categorie: Practic
Foto ilustrativ. Imagine de Victoria_Borodinova de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Victoria_Borodinova de la Pixabay

Dacă vrei să-ți albești dinții, dar nu ai de gând să apelezi la tratamentele scumpe din cabinetele de stomatologie, poți încerca o metodă simplă și ieftină, acasă, ce se bazează pe bicarbonat de sodiu. 

Există mai multe variante prin care îți poți albi dinții acasă, cu bicarbonat de sodiu. 

Apă și bicarbonat de sodiu. Pentru această variantă, aveți nevoie de una-două lingurițe de apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Puneți pasta formată din apă și bicarbonat pe periuța de dinți și aplicați-o. După un minut în care ați lăsat pasta să acționeze, clătiți cu apă. Repetați totul zilnic, timp de o săptămână.

Ulei de cocos și bicarbonat de sodiu. În cazul celei de-a doua variante, aveți nevoie de o lingură de ulei de cocos și de o lingură de bicarbonat de sodiu. Amestecați foarte bine cele două ingrediente și, timp de două minute, spălați-vă pe dinți cu pasta obținută, așa cum o faceți în mod obișnuit. Această variantă poate fi repetată de două-trei ori pe săptămână.

Sare și bicarbonat de sodiu. Puteți forma o pastă care să vă albească dinții și din o linguriță jumătate de bicarbonat și jumătate de linguriță de sare. După ce ați amestecat sarea și bicarbonatul, luați un pic din pasta obținută pe deget și frecați pe dinți. Lăsați să acționeze timp de două-trei minute și clătiți cu apă. 

Pastă de dinți și bicarbonat de sodiu. Ultima variantă presupune, de fapt, combinația dintre pasta de dinți obișnuită și bicarbonatul de sodiu. Aveți nevoie de o linguriță de pastă de dinți și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Asemenea celorlalte variante, și aici trebuie să amestecați cele două ingrediente. În continuare, spălați-vă cu noua pastă obținută timp de două-trei minute, iar apoi clătiți cu apă. Dacă veți face acest lucru de două ori pe săptămână, timp de cel puțin o lună, veți remarca o schimbare. 

Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa îţi împrospătează respiraţia și ajută la prevenirea aftelor bucale ori la vindecarea lor.

Bicarbonatul de sodiu previne apariția cariilor, curăță dinții pătați și elimină bacteriile din gură. Este recomandat ca o dată pe săptămână să te speli pe dinți cu bicarbonat. 

Bicarbonatul de sodiu este folosit frecvenit atât la gătit, cât și la curățenie, în grădină, în zona de înfrumusețare sau pentru curățarea bijuteriilor de argint. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play