Cum ne va influența ultima retrogradare a lui Mercur din 2023

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
Pixabay.com

Mercur va retrograda în două zodii cu energii complet diferite, ceea ce va aduce influențe distincte. Daniela Simulescu, astrolog DCNews și redactor-șef Astronsens.ro, a explicat cum ne va influența ultima retrogradare a lui Mercur din 2023.

Mercur va retrograda în semnul Capricornului, începând cu 13 decembrie. Această etapă va dura până pe 23 decembrie, când Mercur va reveni retrograd din Capricorn în Săgetător. Pe 2 ianuarie, retrogradarea lui Mercur în Săgetător se va opri, iar pe 14 ianuarie va reveni în Capricorn. Apoi, pe 5 februarie, efectele retrogradării se vor estompa odată cu intrarea lui Mercur în Vărsător.

Având în vedere aceste tranziții, finalul și începutul anului vor implica două energii diferite ale retrogradării, având în vedere că Mercur va traversa două semne zodiacale distincte.

În timp ce începutul anului 2024 nu va fi marcat de probleme majore, în perioada de final de an, vor interveni planificări, organizări și decizii importante care pot fi influențate de retrogradarea lui Mercur, semnalând că nu toate planurile vor decurge conform așteptărilor.

Această retrogradare, începând din 13-23 decembrie, va aduce o serie de decizii importante în sfera profesională.

Capricornul, ca arhetip, este asociat cu autoritatea, gestionarea timpului, structura și disciplina, concentrându-se în principal pe aspectele profesionale. În această perioadă, mulți vor primi vești, vor lua decizii și vor avea discuții cu superiorii, iar lucrurile s-ar putea să nu evolueze conform așteptărilor.

În prima parte a retrogradării lui Mercur, cei cu semne cardinale - Berbec, Rac, Balanță și Capricorn - vor resimți mai multă tensiune și vor simți nevoia unei introspecții mai profunde.

La nivel global, mulți lideri importanți se pot întoarce asupra unor decizii sau discuții, influențând astfel parteneriatele și direcțiile în care se îndreaptă.

Pe plan financiar, trigonul dintre Mercur retrograd în Capricorn și Jupiter din Taur va determina ajustări în gestionarea banilor. Astrologul recomandă să nu cheltuiți excesiv în decembrie și să faceți achizițiile necesare înainte de începerea retrogradării de pe 13 decembrie.

De la 23 decembrie, Mercur își începe retrogradarea în Săgetător. Această perioadă va influența domeniul călătoriilor, transportului și comunicării.

Mercur, fie că este direct sau retrograd în Săgetător, aduce cu el o abordare riguroasă și moralistă.

Pe 27 decembrie, va avea loc și o Lună Plină. Este indicat să evitați confruntările la evenimentele festive. Ar fi bine să nu judecați, să nu acuzați, să nu vă plângeți și să nu vă comparați cu alții, deoarece nu va aduce beneficii.

Oamenii cu Mercur în Săgetător sunt orientați spre dreptate, dar pot încălca și ei regulile. Este important să nu îi acuzați pe alții de acțiuni pe care le faceți și voi.

Datorită poziției lui Mercur în Săgetător, toate aspectele legate de transport, telecomunicații și comunicare vor fi afectate. Pot apărea probleme cu dispozitivele electronice, rețelele sociale pot avea probleme de funcționare, iar planurile de călătorie pot fi deranjate.

Mercur în Săgetător aduce și aspecte legate de religie și spiritualitate, putând fi purtate multe discuții pe aceste teme.

Este esențial să fiți mai atenți la cheltuieli în această perioadă decât în timpul retrogradării lui Mercur în Capricorn. Tendința către exces va fi accentuată.

Trecerea lui Mercur retrograd dintr-un semn de pământ într-unul de foc va implica inițial o abordare mai ponderată, urmată de o tendință către exces. În timp ce Mercur retrograd în Capricorn ne face să fim mai reținuți, având impresia că ne asumăm prea mult, când trece în Săgetător, exprimăm mai mult decât este necesar.

Mercur vrea să învățați să aveți răbdare. Printre aspectele pozitive se numără posibilitatea reîntâlnirii cu colegi de serviciu sau persoane din trecut, inclusiv foști parteneri.

Astrologul recomandă să evitați să vă stabiliți rezoluții la începutul anului 2024 și să vă concentrați mai degrabă pe obiectivele neîndeplinite. Începutul lui februarie poate fi momentul potrivit pentru a vă gândi la viitor și a vă stabili noi direcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel