Cum rezistă o relație în timp? Sfaturi esențiale pentru un cuplu trainic și fericit

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Dezvoltare personala
pexels.com
pexels.com

Dacă îți dorești o relație longevivă, merită să ții cont de următoarele sfaturi!

Poți să ții cont de aceste sugestii, pentru a menține în timp o legătură trainică și plină de bucurie!

1. Alege distracția!

Într-o relație, nu trebuie să uiți să te distrezi. Este adevărat că timpul trece și poate nu te mai simți ca la 18 ani, însă umorul și faptele distractive merită să fie incluse în orice activitate zilnică. Învață să te bucuri de partenerul tău în fiecare zi, nu doar atunci când reușești să mergi în concediu sau când ieșiți alături de prieteni în oraș. Ca să menții aprinsă flacăra iubirii, ai grijă de relația ta.

Îl poți ruga pe partener să urmăriți împreună o comedie. Jucați cărți, înscrieți-vă la un curs de dans sau orice îți trece prin minte pentru a aduce amuzamentul în cuplu.

2. Ascultă-l mai mult pe cel de lângă tine

De multe ori, tindem să ne dorim un partener care să ne asculte. Dar uităm să o facem noi, la rândul nostru. De aceea, merită să reții că o relație de lungă durată se bazează și pe ascultare. Pe doi oameni care se ascultă reciproc, de fiecare dată. Nu asculta partenerul doar ca să oferi o replică. Trebuie să funcționați ca o echipă, deși pot apărea și discuții în contradictoriu. Nu există nicio competiție între tine și partener, așa că, atunci când are o părere diferită decât a ta, învață să asculți și să o respecți.

3. Amintește-i partenerului cât este de important pentru tine

Ca să păstrezi relația sănătoasă și fericită, demonstrează-i partenerului că îl iubești. Nu aștepta doar ziua sa de naștere sau onomastica pentru a-i oferi un cadou sau pentru a-i trimite un mesaj cu gândurile tale. Fă-l să se simtă mai bine cu ajutorul unor mici atenții. Poate fi și un simplu bilețel, pe care îi scrii o urare drăguță.

În final, afecțiunea și iubirea sunt motoarele oricărei relații fericite. Arată-i partenerului de viață că ești mereu alături de el!

4. Nu uita să oferi libertate!

Oricât de mult am iubi o persoană, aceasta nu este proprietatea noastră. O relație care funcționează și rezistă în timp este o legătură în care ambii parteneri își acordă spațiul necesar și libertatea de care are nevoie oricine. Fii încrezător în forțele proprii și înțelege că fiecare persoană are nevoie și de activități relaxante în afara cuplului, indiferent dacă vorbim despre o ieșire în oraș cu fetele sau o seară la bere cu cei mai buni prieteni, în cazul bărbaților.

Dacă partenerii se controlează și le sunt îngrădite libertățile în mod constant, relația nu poate funcționa.

5. Ține cont de lucrurile care îi plac și îi displac persoanei iubite

Trebuie să îți cunoști cât mai bine partenerul de viață. Ca să te bucuri de o legătură longevivă, este nevoie să știi ce lucruri îi plac și ce nu suportă sau îl deranjează. Nu poți să alegi doar lucrurile care îl încântă pe celălalt, fără să iei în calcul și ceea ce nu își dorește.

Și de această dată, comunicarea este cheia. Relația poate să meargă ca pe roate dacă respecți dorințele partenerului, dacă îi ești alături și nu încerci să îl convingi sau să îl schimbi în legătură cu lucrurile sau situațiile pe care le detestă.

Citește și: Aceste PATRU zodii preferă să-și arate dragostea prin fapte, nu cuvinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel