Cum să ai grijă de copilul interior? 5 metode după care să te ghidezi

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Ce este "copilul interior"? Acest concept a fost creat de psihologul elvețian Carl Jung, care l-a definit ca pe o parte a subconștientului nostru. Când acesta este rănit sau are traume, acest lucru se manifestă și în viața de adult. Iată cum înveți să ai mai multă grijă de copilul interior!

Când nu te simți bine, ar putea fi copilul tău interior, care încearcă să-ți atragă atenția și să-ți spună că este timpul să te refaci.

1. Fii propriul tău părinte

Nu știi cum să-ți vindeci copilul interior? Ai putea să devii părintele puternic și înțelept pe care ți l-ai dorit dintotdeauna. De exemplu, dacă urmează un moment stresant din viața ta, imaginează-ți că stai față în față cu o versiune mai tânără a ta. Stai de vorbă cu tine însuți, de la o vârstă fragedă și încurajează-te! Psihologii spun că acest exercițiu este util și că vei simți această emoție care, deși poate părea ciudată, te ajută să te vindeci mai ușor și să treci cu bine peste momentele mai dificile.

2. Câștigă încrederea copilului tău interior

Carl Jung spune că acest copil interior reprezintă o parte activă din mintea noastră conștientă. Când abordezi propriul copil interior în calitate de părinte înțelept, demonstrează-i și că ai încredere în el. Oferă-i sfaturi sănătoase și spune-i că este curajos, puternic și inteligent. Modul în care copilul interior percepe aceste lecții te ajută să îți modelezi propria viziune, în calitate de adult.

Acest lucru este esențial, mai ales dacă nu te-ai bucurat de încrederea celor din jur atunci când erai copil.

3. Permite-i copilului interior să se exprime

Orice ar fi, dă-i voie copilului interior să se exprime liber. Poate în acest fel o să-ți explici mai bine anumite traume sau gânduri care nu îți dau pace. Ca să îți chemi copilul interior, te poți folosi de o bucată de hârtie. Desenează sau scrie un moment în care copilul tău interior a fost foarte necăjit, sau din contră, fericit peste măsură.

Poate așa o să-ți amintești de episoade pe care le-ai îngropat de mult timp în suflet sau te întâlnești cu emoții uitate.

4. Descoperă ce minciuni i s-au spus copilului tău interior

Deși există traume reale din copilărie, sunt și lucruri care ți s-au spus și au fost neadevărate. Temeri care ți-au fost insuflate, fără un temei real. Ajunși la maturitate, există oameni care pot să își ascundă gândurile sau opiniile, doar pentru că în copilărie li s-a spus că este rău să contrazici pe cineva. Iar exemplele pot continua. Verifică ce ai fost obligat să crezi și îndepărtează-te de sentimente negative.

5. Fii răbdător și amabil cu copilul interior

Fii atent la acțiunile tale, dar și la cuvintele pe care le folosești când te raportezi la propria persoană. Trebuie să fii conștient, să ai răbdare și să fii amabil cu copilul interior, dar să renunți la tiparele și acțiunile nesănătoase. Fii mai conștient de copilul interior și de ceea ce are nevoie ca să continue procesul de vindecare.

Vezi și: Traumele din copilărie: afectează sau nu viața de adult?

Sursa: psych2go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel