Cum să fii mai productiv la început de an?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

A început un an nou, așa că este posibil să ai o energie mai scăzută. Totuși, te poți recupera după aceste zile de sărbătoare, dacă ții cont și de sfaturile noastre! Iată cum poți să fii mai productiv în 2023.

În orice domeniu ai lucra, trebuie să fii eficient și creativ, ca să ai succesul pe care îl meriți. Fie că vorbim despre munca de acasă, sau de cea de la birou, există câteva sugestii care îți pot veni în ajutor pentru creșterea productivității.

Învață să controlezi timpul

Nu îți dai seama cum zboară vremea și ți se pare că nu ai făcut mare lucru din ce ți-ai propus? Ar fi bine să-ți planifici timpul mai atent. Trebuie să controlezi cât mai bine ceea ce ai de făcut. Prioritizează.

Poți să începi întâi cu activitățile cele mai importante dintr-o zi. Nu totul este urgent, ci pot fi lucruri mai puțin importante sau chestiuni care suportă amânare. Așadar, este util managementul timpului. Ocupă-te cu precădere de ceea ce este urgent și nu începe cu ceva ușor, doar pentru că îți ia mai puțin timp.

Pune bazele unui spațiu de muncă relaxant

Ca să fii mai productiv când lucrezi, ai nevoie de un spațiu pe cât se poate de relaxant și ofertant. Locul în care îți desfășori activitatea trebuie să fie plăcut, astfel încât să te simți bine. De pildă, dacă lucrezi la un birou, îndepărtează toate obiectele de care nu ai neapărată nevoie, pentru un spațiu mai aerisit.

Ai o poză preferată înrămată? Plaseaz-o pe birou! Adaugă și un mic ghiveci cu flori. Ține o agendă la îndemână, ca să poți nota rapid tot ce te interesează. Toate aceste idei te ajută să obții un spațiu mai atractiv, din punct de vedere estetic, dar și să fii mai eficient.

Vezi și: Mai multă productivitate: culorile potrivite pentru un birou Feng Shui

Evită obiectele sau lucrurile care te fac să-ți pierzi concentrarea

Ca să poți fi productiv în noul an, trebuie și să te concentrezi. De obicei, apar tot felul de surse care îți distrag atenția. Poți observa că lângă tine este gălăgie sau telefonul îți sună încontinuu.

Toate acestea te pot face să-ți pierzi concentrarea și să nu mai fii atent la ceea ce ai de făcut. Încearcă să-ți menții atenția. Poți utiliza căști care anulează zgomotul din exterior. Această sugestie poate fi utilă când ai de dus la bun sfârșit o sarcină deosebit de importantă.

Apelează la pauzele scurte!

Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese? Ei bine, nu chiar. Ca să fii productiv anul acesta, nu uita că eficiența nu înseamnă să te epuizezi și să le faci pe toate în timp record. Ai nevoie și de pauze, dar mai scurte, nu de leneveală. Pe lângă pauza de masă, ia scurte momente de respiro atunci când ai finalizat ceva important sau când te simți obosit.

Încearcă să eviți multitaskingul

Poate că sunt zile în care simți că poți să faci trei lucruri în același timp. Totuși, acest lucru nu presupune că ai fost productiv. Când apelezi la mai multe sarcini deodată, pui accent doar pe cantitate și abia apoi pe calitate. Ar fi de preferat să te ocupi pe rând, de câte un lucru și abia apoi să continui cu altul.

Mult succes în noul an!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel