Cum să foloseşti toate fazele Lunii pentru o viaţă mai bună

astrosens Team | Dată: 16 sep 2021, 12:07 | Categorie: Recomandari
Cum să foloseşti toate fazele Lunii pentru o viaţă mai bună (sursa foto: Pixabay)
Cum să foloseşti toate fazele Lunii pentru o viaţă mai bună (sursa foto: Pixabay)

Când vine vorba de astrologie, Soarele primește multă atenție, dar Luna are mai mult control asupra vieții noastre decât ne dăm seama deseori. La fiecare 29,5 zile, Luna finalizează un ciclu complet. Fiecare fază, de la luna nouă la luna plină, reprezintă un punct diferit în orbita lunii în jurul pământului. Iată explicaţiile complete oferite de astrologii citaţi de Oprah Daily:

Fie că suntem conștienți de toate acele semilune în creștere sau în scădere sau nu, fazele lunii ne afectează personalitățile, perspectivele și viața. Devenind conștienți de cele patru faze principale și patru etape intermediare ale lunii, putem dobândi o nouă înțelegere a noastră și a puterii sale.

În astrologie, Luna guvernează tărâmul emoțiilor subconștiente (și uneori conștiente) - partea din noi înșine pe care de multe ori nu o putem exprima, dar pe care o simțim la un nivel profund și sufletesc. Semnul tău lunar, sau semnul și amplasamentul în care se afla Luna când te-ai născut, dictează de ce are nevoie sinele tău interior. Dar fața schimbătoare a lunii din cosmos te afectează și pe o bază regulată, mai tangibilă.

De ce exercită Luna o influență atât de puternică? Gândiți-vă astfel: Luna controlează mareele oceanului și suntem compuși din 60% apă. Îi putem simți mișcările în viața de zi cu zi, spune sursa citată.

Cum ne putem bucura de toate fazele lunii

Drept urmare, cartografierea lunii - sau procesul de a acționa în mod deliberat în conformitate cu ciclul lunii - ne poate ghida luarea deciziilor zilnice. Se crede că fiecare fază lunară degajă o energie diferită și o putem valorifica prin viața de zi cu zi. Reprezentând începuturile și sfârșiturile, energia lunii noi este mult diferită de energia lunii pline.

Deoarece luna ne încurajează să privim înăuntru, cartarea lunii este deosebit de importantă pentru munca interioară. Profitați de puterea lunii stabilind intenții sau ghidând obiective și principii în timpul fiecărui ciclu lunar. În timpul lunii noi, scrieți o listă cu ceea ce doriți să atrageți - și în timpul lunii pline, ce doriți să lăsați să plece. Jurnalele lunare care oferă instrucțiuni pentru fiecare fază sunt deosebit de utile.

Folosirea schimbărilor energetice ale lunii ca plan pentru planificarea obiectivelor noastre ne va ajuta să ne manifestăm tot ce ne dorim. La urma urmei, indiferent dacă suntem conștienți sau nu, suntem cu toții 'lunatici' (care inițial însemna 'iubitori de lună') în adâncul sufletului.

Citiți mai departe pentru o defalcare a semnificației astrologice a celor opt faze ale lunii și a modului în care acestea ne afectează. Pentru a vă crea propria hartă lunară, consultați calendarul lunar pentru a afla când sunt programate fazele lunare.

Luna Nouă (numită și Luna Întunecată)

Ce este? Luna Nouă este prima fază lunară a lunii - și cea mai ușor de ratat dacă nu eşti atent când are loc. În această fază, luna vine între soare și pământ și pare să dispară. Acest lucru se datorează faptului că partea umbrei lunii este orientată spre pământ, făcând luna invizibilă.

Cum îi poţi folosi energia? Luna Nouă este o perioadă de noi începuturi. La fiecare lună nouă s-ar putea să doriți să vă alocați timp pentru a stabili câteva intenții personale cu privire la ceea ce doriți să manifestați și să aduceți la realitate în următorul ciclu de o lună. Câteva exemple? A câștiga mai mulți bani, a începe o nouă relație (sau a îmbunătăți o relație veche) sau a aduce o rafală de energie în chestiunile ce ţin de muncă. Acum este momentul să vizualizăm ceea ce vrem să realizăm, fie în paginile unui jurnal, fie ale unui panou de vizionare. 

Luna în creștere

Ce este? Luna în creștere apare după luna nouă. În această fază, luna apare ca o bucată de semilună.

Cum îi pot folosi energia? Acum, că am decis ce vrem să manifestăm și să adăugăm la viața noastră sub Luna Nouă, este timpul să lucrăm în direcția acestor intenții. Luna în creștere oferă un impuls de speranță și pozitivitate pe măsură ce ne lansăm obiectivele noastre pentru următorul ciclu. Îmbrăţişează visele şi dorinţele pe care ţi le-ai imaginat pentru tine. În timpul creșterii lunii, meditați asupra dorințelor voastre.

Primul Pătrar

Ce este? În timpul primului trimestru al lunii, jumătatea lunii se aprinde. În emisfera nordică, jumătatea dreaptă este luminoasă, în timp ce jumătatea stângă rămâne întunecată.

Cum îi pot folosi energia? Cu primul trimestru al lunii, putem acționa în implementarea intențiilor noastre de Lună Nouă. Traducere? Este momentul să luăm decizii. Folosiți impulsul fazei pentru a depăși orice rezistență sau obstacol cu care ne putem confrunta pe parcurs. Putem adăuga și schimba lucruri care trebuie modificate cu intențiile noastre de Lună Nouă. Universul ne permite să facem modificări în funcție de stilul nostru de viață și de nevoile noastre.

Luna în creștere

Ce este? Această fază are loc la două săptămâni după Luna Nouă. Lumina vibrantă a Lunii se extinde și este aproape plină.

Cum îi pot folosi energia? Ne putem rafina și clarifica ideile în această fază lunară. Evaluarea situațiilor și discutarea sentimentelor noastre este acum un punct cheie, deoarece ne uităm spre interior și aflăm ce trebuie să schimbăm în viața noastră. Recitarea afirmațiilor zilnice pozitive ne va oferi încrederea de a evolua și de a ne transforma în timpul Lunii Pline.

Lună plină

Ce este? Această lumină apare atunci când pământul se găsește între Soare și Lună. Luna este la maxim aici.

Cum îi pot folosi energia? Lunile Pline luminează tot ceea ce ne înconjoară - chiar și intuiția noastră. Strălucirea Lunii Pline ne permite să vedem situațiile și relațiile dintr-o perspectivă mai clară. De obicei, Lunile Pline sunt un moment de eliberare. Acum ai șansa să renunți la obiceiuri, să lași situații neplăcute în urmă și să te concentrezi pe vindecare. Există multe ritualuri asociate cu Luna Plină, cum ar fi încărcarea cristalelor și băi relaxante pentru a fi în flux cu universul. La urma urmei, onorăm Luna și toată gloria ei în această fază.

Încă ceva: relațiile interumane pot deveni mai intense în timpul acestei faze lunare. Mai mult decât atât, relațiile pot evolua și crește dacă ambele părți sunt dispuse să lase în urmă problemele din trecut și certurile. Putem începe din nou sub o lună plină, dacă suntem dispuși să ne schimbăm.

Luna în scădere

Ce este? Imediat după Luna Plină, luna începe să-și estompeze lumina.

Cum îi pot folosi energia? Suntem la jumătatea ciclului lunii. Cât de departe am ajuns în intențiile pe care le-am stabilit în timpul Lunii Noi? Această fază este un moment pentru a face un bilanț - inclusiv a revizui aceste intenții și a face bilanțuri. Exprimarea recunoștinței este esențială acum. Încercați să scrieți o scrisoare către univers pentru a-i mulţumi.

Ultimul Pătrar

Ce este? Uneori numit al treilea trimestru, jumătate din lună este luminată în timpul acestei faze lunare - opusul lunii din primul trimestru.

Cum îi pot folosi energia? Gândiți-vă la această fază ca la o „curățenie de primăvară” lunară. E timpul să curățăm ceea ce nu ne mai servește, fie că este vorba de proiecte împovărătoare, de dinamica unei relații toxice sau chiar de puloverele pe care nu le purtăm niciodată. Ne dăm seama că vrem să evoluăm. Și da, acum este timpul să ne curățăm și casele. Oferiți mintii noastre o curățare finală prin meditație regulată. Dacă sunteți în căutarea dreptății, acesta este momentul în care karma va intra complet în cerc. Tăierea cordonului asupra obiceiurilor proaste poate avea rezultate eficiente dacă se face în această fază lunară.

Semiluna (numită și Luna Balsamică)

Ce este? Luna a revenit la a fi o fărâmă, cu doar o semilună din partea stângă vizibilă.

Cum îi pot folosi energia? Aceasta este ultima fază lunară înainte de începerea unui nou ciclu. Prin urmare, este un moment în care trebuie să fim liniștiți și în pace. În loc să ne împingem la limită, ar trebui să ne odihnim, să ne concentrăm și să reflectăm. Găsiți liniște înainte de a începe noua călătorie care ne vine în câteva zile.

Acum, după ce am finalizat întregul ciclu lunar, putem să ne uităm înapoi la suişurile şi coborâşurile din săptămânile trecute pentru a înțelege lecțiile pe care Luna ni le-a adus în atenție. La sfârșitul ciclului lunar, faceți o baie de cristal cu flori și sare. Pregătește-te, pentru că suntem pe cale să începem din nou călătoria lunară.

sursa: oprahdaily.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?