Cum să întreții încălțămintea din piele naturală în timpul iernii? Top 5 sfaturi utile

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels.com
pexels.com

În timpul iernii, încălțămintea călduroasă și confortabilă este la loc de cinste. Fie că preferi cizmele, botinele, ghetele sau bocancii, este recomandat să investești în modele de calitate, din piele naturală.

Totuși, cum întreții perechile de pantofi din piele, ținând cont de faptul că vremea este nefavorabilă în sezonul rece? Ține cont de următoarele sfaturi, care îți vin în ajutor.

 

Curăță încălțările din piele când vii de afară

Chiar dacă nu te gândești să elimini murdăria de pe încălțăminte din momentul în care vii din oraș, iarna, acest aspect devine esențial. După cum știi, pantofii din piele naturală se pot murdări de noroi sau de zăpadă și în plus, se umezesc ușor. Din aest motiv, trebuie curățați intens după fiecare purtare, astfel încât să reziste. În cazul în care porți o pereche de bocanci cu șireturi, scoate-le și spală-le separat, fie că o faci manual sau le introduci la mașină.

Totodată, ar fi bine să folosești și o perie specială, concepută pentru piele naturală. Aceasta este folositoare pentru a elimina murdăria sau praful care se adună. Îndepărtează cu grijă și noroiul, cu o cârpă umedă și stoarsă și lasă-i mai întâi la uscat.

Încearcă să eviți purtarea zilnică a încălțămintei din piele

Pare un sfat mai puțin obișnuit. Cu toate acestea, ca să menții pantofii din piele într-o stare bună, nu-i purta zilnic, mai ales dacă plouă sau ninge. Când vremea este capricioasă, ar fi bine să eviți încălțările din piele naturală, pe care le poți înlocui cu o pereche de cizme din cauciuc.

Ține pantofii din piele la uscat, departe de căldură

În zilele de iarnă, încălțămintea din piele nu trebuie uscată lângă surse principale de căldură. Oricât de repede ți-ai dori să porți din nou pantofii preferați, nu este recomandată plasarea lângă aeroterme, reșouri sau calorifere. Motivul? Pielea naturală își poate schimba aspectul, iar tu vei observa că pantofii se scorojesc, iar pielea cade.

Ce este de făcut? Ei bine, trebuie să scoți șireturile și branturile pantofilor, dacă s-au udat și să-i ștergi atent cu o lavetă uscată, pe interior și pe exterior. Lasă pantofii să se usuce natural, într-o încăpere bine ventilată și încălzită. Nu uita să introduci în ghetele sau bocancii din piele și bucăți de ziar, care să absoarbă umezeala.

Ai grijă și la locul în care depozitezi încălțămintea iarna

Indiferent dacă te întorci din oraș și vrei să depozitezi corect încălțările din piele naturală sau pur și simplu vrei să le pui deoparte pentru câteva luni, trebuie să ai grijă la modul în care le depozitezi. Nu le lăsa la întâmplare, ci plasează-le în cutii, după ce i-ai curățat și uscat corespunzător. În acest fel, te asiguri că nu-i introduci uzi sau murdari și că nu se imprimă nimic pe material.

Cumpără creme și soluții speciale pentru piele naturală

Fiindcă ești conștient de importanța îngrijirii pantofilor din piele naturală, le aplici crema pe tot parcursul anului. Acest lucru devine și mai important iarna, când materialul are nevoie de hidratare suplimentară. În magazinele cu încălțăminte din piele, găsești creme și soluții destinate hidratarii încălțărilor. Aplică aceste soluții într-un strat subțire, fără să faci excese.

Ai în vedere aceste sugestii și întreține corect încălțămintea din piele în anotimpul rece, fără să le deteriorezi aspectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel