Cum să nu-ți mai pese de ce spun ceilalți. 7 metode utile

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Deși este normal să vrei să te perfecționezi constant, ar fi bine să lași deoparte comparațiile cu ceilalți. Mai mult, renunță să te concentrezi la ce cred ei despre tine. Știi deja că nu-i poți face pe toți fericiți și că nu toată lumea poate să te placă. Ai încredere în tine!

Chiar dacă este greu să lași deoparte toate părerile celorlați despre tine sau acțiunile tale, nu dispera. Este esențial să-ți păstrezi sănătatea mintală și să fii liniștit cu tine însuți. Nu lăsa vorbele lor să-ți dicteze modul în care trăiești, felul în care te îmbraci sau mașina pe care o conduci. Iată câteva sfaturi de care poți să ții cont!

1. Fii mândru/ă de tine și de realizările tale

Gândește-te la tot parcursul tău de până acum și la cât de departe ai ajuns. Doar tu știi prin câte ai trecut, așa că, deși este foarte ușor ca un cuvânt nepotrivit să-ți strice buna dispoziție, pur și simplu nu asculta toate părerile altora. Fii mândru de ceea ce ai realizat până acum și nu încerca să te compari cu alții. Poate ți se pare că ai mai puțin bani decât un prieten sau că nu ești la fel de popular precum un membru al familiei. Toate acestea nu contează. Ești tu, ești unic!

2. Petrece cât mai mult timp cu tine

Nu îți sugerăm să te închizi în casă sau să te înstrăinezi de ceilalți. Pur și simplu, ai face bine să mai iei o pauză de la rețelele sociale. Astfel, va fi mai greu să te compari cu cei din jur și lași deoparte părerile lor despre anumite subiecte. Deși poți să ții legătura cu persoanele dragi, nu te încărca negativ cu ceea ce au alții de spus despre tine.

3. Amintește-ți că suntem toți simpli oameni

Nu-i pune pe alții pe un piedestal și nu pune la suflet dacă ei  nu contenesc să se laude cu realizările lor. În final, nimeni nu este Superman. Toți oamenii au propriile frici și propriile gânduri, despre care nu știm nimic. Din nou, renunță la comparații, toți fac greșeli.

4. Concentrează-te pe ceea ce îți dorești

Faci lucrurile pe care ți le dorești sau ții cont de ceea ce vor alții pentru tine? Este clar că trebuie să alegi doar ceea ce te interesează, pentru că nimeni nu-ți trăiește viața. 

5. Asigură-te că te cunoști suficient

Probabil, te ai întrebat de ce te deranjează ceea ce alții spun despre tine sau devii emotiv când o persoană îți spune că sunt lucruri pe care nu le admiră la persoana ta. Ca să-ți explici mai multe, ar trebui să te cunoști suficient și de ce nu, să devii mai puternic. Nu ești responsabil de modul în care alții îți văd viața sau parcursul.

6. Nu încerca să-i faci pe toți fericiți

Este aproape imposibil să fii plăcut de toată lumea, așa că nici nu ar trebui să încerci. Sunt atâtea personalități și caractere diferite, încât nu ai cum să-i mulțumești pe toți cei din jur. 

7. Ai mai multă încredere în tine

Nu este ușor, însă atunci când ești mai încrezător în forțele proprii, aproape că nu te mai interesează ce au alții de spus la adresa ta. Este posibil ca tu să fii cel mai mare critic al propriei persoane. Înțelege-ți mai bine gândurile și ideile, acceptă-te așa cum ești, iar dacă nu îți place ce vezi, fii cea mai bună versiune a ta.

Sursă de informare: canalul de YouTube Psych2Go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel