Cum să o iei de la capăt? 7 sfaturi pentru a construi viața pe care o dorești

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Dezvoltare personala
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Schimbarea este inevitabilă. De multe ori, ne determină să ne examinăm valorile sau să ne reevaluăm prioritățile. Și, uneori, ajungem la această întrebare: Ce ar trebui să fac cu viața mea? Ar trebui să o iau de la capăt? Unde mă duc?

Este clar că viața se schimbă și că toată lumea trece prin diferite tranziții. Pentru unii, există evenimente majore: căsătorie, divorț, mutarea într-un oraș sau într-o țară nouă, cumpărarea unei case, întemeierea unei familii sau pierderea unei persoane dragi. Desigur, poate fi și o criză globală sau o experiență traumatizantă.

Dacă te-ai simțit blocat, este perfect ok. Fii mai blând cu tine însuți. O să fii gata curând să faci un pas în față și să o iei de la capăt. Asta nu înseamnă că pierzi tot ce ai învățat. Experiențele tale sunt cele care te-au dus unde ești astăzi. Mai mult, azi ești mai înțelept decât erai chiar și acum câteva luni.

1. Începe cu reflecția

Înainte de a face orice modificare în viața ta, trebuie să înțelegi de unde pornești. Poate fi dificil să petreci timpul cu tine însuți, dar și cu gândurile tale. Din nefericire, este ușor să îți lași mintea să rătăcească. Asigură-te că ai ales timpul și spațiul potrivit pentru momente de reflecție. Așează-te și examinează-ți atent viața. Ce vezi? S-ar putea ca ceea ce vezi să te surprindă.

2. Examinează-ți sistemul de valori

Poate că valorile tale s-au schimbat de-a lungul timpului. Dacă te-ai schimbat și ai evoluat ca persoană, asta înseamnă că la fel s-a întâmplat și cu responsabilitățile tale, dar și cu circumstanțele în care te-ai aflat. Nu înseamnă că te-ai schimbat complet, dar probabil vezi lucrurile diferit acum.

Poate că munca pe care o faci nu se mai potrivește cu valorile tale. Sau ce faci în timpul liber nu mai reflectă vârsta pe care o ai sau stadiul în care ai ajuns. Poți afla multe despre tine dacă te examinezi atent.

Dacă ai ajuns la o răscruce în viață, este important să faci un pas în spate și să te întrebi care sunt valorile tale de bază sau prioritățile. Ce s-a schimbat în timp?

3.Revizuiește și rescrie obiectivele pe care le ai

Doar pentru că ai scris un anumit obiectiv la un moment dat, asta nu înseamnă că rămâi agățat de el ani și ani, mai ales dacă nu îți mai servește. La începutul oricărei luni, poți nota cel puțin un obiectiv mic sau perfect realizabil, pe o foaie de hârtie.

4. Fă-ți curajul să alegi schimbarea

Deși pare ușor de zis, este mai greu de făcut un lucru diferit. Ai nevoie de curaj și de multă conștientizare, dar și de un spirit de inițiativă. Așa că, după ce îți cunoști valorile, obiectivele, planifică următoarea mișcare. Poți să iei o gură de aer proaspăt și ca un nou început.

Ai ocazia să îți modelezi o nouă viață, indiferent de vârsta sau de etapa în care te afli. 

5. Fă următoarea mișcare

Ești gata să o iei de la capăt? Folosește această atitudine pentru a face următorul pas. Planific-o atent, deși nu trebuie să fie o schimbare drastică. Chiar și cel mai mic pas poate să se transforme într-o schimbare care te ajută să începi iarăși.

6. Cere ajutor

Dacă nu te descurci singur sau te simți copleșit de situație, nu sta așa. Poți cere mereu ajutor de la o persoană specializată ori de la un apropiat în care ai cea mai mare încredere. Pe lângă ajutorul de specialitate, la care poți să apelezi cu încredere, poți să te îndrepți către cineva care este capabil să îți ofere sfaturi imparțiale și care să te provoace.

7. Verifică-te în mod constant!

Nu este nimeni dator să vină și să vadă în ce stadiu te afli. Dacă vrei să o iei de la capăt, acest lucru nu se produce peste noapte. Așa că pot apărea suișuri și coborâșuri, fiindcă progresul nu este liniar. 

Fii prezent! Dacă eșuezi, nu este o tragedie. Poți oricând să te ridici și să încerci din nou. Trebuie să ai compasiune și față de tine, nu doar pentru cei din jur. Fii bun și blând cu propria persoană.

Ești valoros și ești uman. Iar când faci greșeli, o să înveți lecții noi.

Citește și: Test scurt de personalitate - ce spun alegerile tale despre tine și despre cei din jur?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel