Cum scapi de durerile de cap fără medicamente. Acestea sunt cele cinci uleiuri esențiale care te ajută 

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Durerile de cap sunt o problemă cu care multe persoane se confruntă frecvent sau chiar zilnic. Acestea ne împiedică să ducem o viața normală și să ne desfășurăm activitățile zilnice. Iată 5 uleiuri care te ajută să scapi de aceste dureri fără medicamente.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ jumătate din populația adultă din lume are cel puțin o durere de cap pe an. Durerile de cap sunt cronice atunci când o persoană se confruntă cu ele de mai mult de 15 zile pe lună.

O durere de cap pare un lucru mic, dar ne împiedică să ducem o viața normală și să ne desfășurăm activitățile zilnice.

Medicamentele actuale pentru migrenă oferă adesea doar o ușurare parțială și pot avea efecte secundare negative. S-a demonstrat că o dietă bogată în pește gras ajută ca durerile de cap să fie ameliorate, potrivit unui studiu din 2021 de la Institutul Național de Sănătate din SUA și Universitatea din Carolina de Nord.

Împotriva durerilor de cap avem medicamente, desigur, dar și remedii casnice, precum umezirea frunții sau a gâtului cu apă. De asemenea, este recomandat să dormiți într-un loc întunecat sau să apăsați puntea nasului cu degetul mare și cel arătător, dormiți suficient, faceți exerciții fizice și controlați-vă alimentația (unele alimente pot provoca dureri de cap).

Uleiuri esențiale pentru a evita durerile de cap

Există și uleiuri esențiale care ne pot ajuta să ameliorăm o durere de cap. Vorbim despre lichide extrase din tulpini, flori, frunze, scoarță, rădăcini și alte elemente ale plantelor. Multe dintre ele pot fi folosite pentru a trata o multitudine de afecțiuni.

Nu se ingerează și nu se aplică direct pe piele. Un ulei esențial este diluat într-un ulei de bază (migdale, nucă de cocos, jojoba, etc). Cinci picături sunt suficiente.

Ulei de rozmarin pentru a evita durerile de cap

Are o mare putere analgezică, antireumatică și antispastică, așa că dacă uleiul de rozmarin este folosit în masaj, vom putea ameliora atât durerile musculare, cât și durerile de cap. Se aplică prin masaj în zona în care este localizată durerea. Putem face și o baie fierbinte cu câteva picături din aroma ei.

Ulei de mușețel pentru a calma durerea

Datorită puterii sale antiinflamatorii, este utilizat pentru iritații ale pielii, artrită, reumatism, spasme musculare și alergii. Uleiul de mușețel ajută la relaxarea mușchilor și a corpului. Combateți astfel durerile de cap, insomnia și anxietatea. Pentru a-l folosi, la fel, adăugați câteva picături de ulei esențial de mușețel într-un ulei de bază sau în apă fierbinte pentru a inhala aburul. Nu este indicat femeilor însărcinate.

Ulei de mentă pentru ameliorarea durerii

Este unul dintre cele mai folosite uleiuri esențiale pentru tratarea durerilor de cap și a migrenelor deoarece conține mentol care ameliorează durerea prin relaxarea mușchilor. Astfel, acest ulei este analgezic, antiinflamator, decongestionant și antiseptic. Utilizarea sa este frecventă în cosmetică, medicină și farmacologie.

Uleiul de lavandă, o posibilă soluție pentru durerea de cap

Răspândit și în cosmetică naturală și farmacologie, uleiul de lavandă este eficient și împotriva durerilor de cap și a migrenelor. Este suficient să-l respiri, dar se recomandă aplicarea diluată pe piele sau folosind un difuzor de ulei.

Ulei de eucalipt, remediu împotriva durerilor de cap

În mod tradițional, a fost folosit ca expectorant. Uleiul de eucalipt curață căile respiratorii. Este recomandat și ca antiviral, antifungic și, dacă este folosit cu un difuzor, purifică mediul. Dintre toate uleiurile esențiale, este cel mai indicat dacă disconfortul se simte la nivelul sinusurilor. Eucaliptul reușește să deschidă nările, să le curețe și să amelioreze durerea, relatează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel